Tabere de zi organizate de studenții Școlii Internaționale de Misiune

În perioada 8-13 iulie, studenții Școlii Internaționale de Misiune au organizat tabere de zi pentru copii. Echipe de studenți împreună cu voluntarii au mers în 13 localități din Moldova ca să vestească Evanghelia la copii. Ei i-au învățat pe copii adevăruri biblice în baza manualului de studiu biblic inductiv „Doamne, învață-mă să mă rog”.

După modelul rugăciunii „Tatăl nostru”, copiii au studiat cum trebuie să să se roage după voia Domnului. Și ca studiul să se petreacă mai distractiv și productiv, toate adevărurile învățate au fost consolidate prin jocuri.

Unii copii au mai fost la astfel de tabere și au studiat Biblia, iar pentru alții este prima întâlnire cu Dumnezeu și Cuvântul Său. „Învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, şi când va îmbătrâni, nu se va abate dela ea”, spune Biblia. Și este adevărat, căci unii creștini mărturisesc despre felul cum calea lor spre Dumnezeu a început din copilărie, când au auzit Evanghelia pentru prima dată.

Organizarea taberelor pentru copii este de folos nu numai pentru copii înșiși, dar și pentru echipele de slujitori. După ce studenții Școlii Internaționale de Misiune se întorc acasă, mulți din ei încep grupe de studiu biblic pentru copii. Experiența predării lecțiilor și a organizării taberelor devine inestimabilă. 

De asemenea, tabără este un adevărat proiect de misiune, deoarece la Școala Internațională de Misiune învață studenții din diferite țări. Necesitatea de a merge în sate și de a face lucrare îi învață să înțeleagă o altă cultură și să comunice într-o limbă necunoscută.

Taberele de zi se organizează cu implicarea voluntarilor din toată Moldova. Este un teren bun pentru tineri, ca ei să obțină o experiență în slujire.

„Particip la tabără în calitate de voluntar deja a treia oară. Pentru mine este foarte interesant, deoarece îmi fac prieteni noi, lucrez într-o echipă nouă și acumulez experiență. Vreau să fiu misionară și acum învăț aceste lucruri”, și-a împărtășit impresiile Miriam Marian, o fată de 16 ani.

Pe parcursul taberelor, echipele se împrietenesc cu copii, ca să continue lucrarea cu ei. Organizatorii îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru bisericile și oamenii care și-au deschis ușile și au oferit un teren pentru lucrare. Să ne rugăm ca sămânța semănată în inimile copiilor să dea rod, și ca ei să vină la Domnul în pocăință.

Autor: Eugenia Antiufeeva; Traducere: Elena Stoleri