Tabără pentru persoanele cu dizabilități

În perioada 2–7 iunie, Fundaţia „Misiunea de Caritate și Binefacere din Republica Moldova” a organizat o tabără de vară pentru tinerii cu dizabilități din ţara noastră. Peste 110 persoane cu dizabilități, cât şi însoţitorii lor, s-au odihnit în tabăra Eden din or.Călăraşi unde au putut să vadă dragostea Mântuitorului nostru în acţiune.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Activitățile taberei au fost foarte interesante şi au fost foarte apreciate de participanții taberei. Participanții au avut parte de jocuri distractive, jocuri sportive, mâncare gustoasă, muzică creștină, dar cel mai important este faptul ca au putut studia Cuvântul lui Dumnezeu pentru a-L cunoaște pe Domnul şi Mântuitorul nostru Isus Cristos şi marea Sa jertfă. Persoanele care vorbesc în limba română au studiat cursul „Eliberarea de frică”, iar vorbitorii de limbă rusă au studiat cursul „Cum să faci alegeri corecte”. Toţi s-au bucurat de faptul ca au putut studia lucruri noi din Cuvântul lui Dumnezeu şi au apreciat foarte mult faptul ca la noi în tabără se pune foarte mare accent pe Cuvântul lui Dumnezeu.

 

După studiu participanţii au fost motivaţi să continue studiu biblic prin corespondență şi ca rezultat foarte multe persoane s-au înscris la studiu prin corespondenţă. Am organizat şi victorine cu întrebări din cursurile biblice studiate. Cei care răspundeau corect la întrebări erau premiaţi cu cadouri. Cei care au ocupat primul loc au primit cel mai preţios dar din lume – Biblia. Toţi au beneficiat de literatură creştină și dulciuri. Pe parcursul taberei peste 20 de persoane s-au întors la Domnul.

În afară de studiu, noi am organizat şi alte activităţi interesante. Am avut multe jocuri interesante şi starturi vesele, de care participanţii taberei foarte mult s-au bucurat. Acestea jocuri au creat o atmosfera foarte veselă în tabără.

 

În fiecare seară am avut capela de închinare care a fost condusă de fratele pastor Petru Chirică, iar fiica sa Emanuela ne-a condus în închinarea prin muzică, de altfel şi fiecare participant a avut posibilitatea să-L laude pe Domnul nostru Isus Cristos prin poezii, cântece. Mulţi participanţi ai taberei ne-au rugat să le oferim cântările pe care le cântam, fiindcă ar dori ca şi acasă sa Îl laude pe Salvatorul nostru.

Dorim să vă împărtășim câteva impresii din partea participanților la tabără. În tabără au fost un grup de persoane cu dizabilităţi din Sofia, raionul Drochia. Iată ce ne-au scris ei la încheierea taberei: „Mulţumim mult fiecărui lider, fraţilor Sergiu, Petru, Slavic, Iurii şi la surorile Tanea, Ecaterina, Viorica, Emanuela. La fiecare bucătăreasă care ne-a pregătit mâncare gustoasă, de fiecare îndrumare şi Cuvânt a lui Dumnezeu. Vă aducem mari mulţumiri din partea „Casei Matei” din s.Sofia r-ul Drochia. La băieţii foarte mult le-a plăcut starturi vesele, concursurile şi odihna pe care au primit-o aici. Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toţi în parte, cu multă dragoste şi sănătate. Cu respect, „Casa Matei”.

 

O altă doamnă din or.Chişinău, Zavorotnaia Ala, scrie: „Fiind in aceasta tabăra, am meditat foarte mult la Cuvântul lui Dumnezeu și multe lucruri pe care nu le înţelegeam, le-am înţeles mai clar. Aflându-mă aici, am văzut răbdarea şi dragostea pe care o au fraţii față de noi, care ne-au ajutat mai bine să ne descurcăm în Cuvântul lui Dumnezeu. La fel am văzut că fraţii au o foarte bună atitudine față de persoanele cu dizabilități. Aceasta ne-a ajutat mai bine să ne cunoaştem unul pe altul, să ne împrietenim şi să ne împărtășim cu problemele noastre. Dumnezeu să vă binecuvânteze pentru cuvinte și fapte bune. Vă mulţumim foarte mult”.

Domnul fie lăudat pentru clipele frumoase petrecute în tabără, pentru fiecare suflet întors la Domnul, pentru toți cei care au auzit Cuvântul Domnului și pentru toți voluntarii care au slujit în timpul taberei.