Tabără de studiere intensivă a limbii engleze. Nu rata al doilea tur: 2 – 11 august

Engleza la modul intensiv, chiar și pe timp de vară. Este posibil la tabăra English For a New Life (EFNL), care a luat startul ieri în localitatea Coșnița. Zece zile de studiu intensiv echivalează cu 3 – 4 luni de cursuri standard de studiere a unei limbi străine.

În fiecare an listele sunt completate până la refuz. Turul I se încheie pe 1 august. La turul II încă este posibilă înregistrarea pentru grupele intensive de engleză, franceză și română. Perioada: 2 – 11 august.

Tradiționala tabără se organizează deja 18 ani la rând. Aproape în fiecare an, organizația anunță oferta pentru 200 de participanți la fiecare tur. În jur de 100 de lideri, profesori din Moldova și SUA, instructori sportivi și educatori asigură o pregătire intensivă pentru diferite vârste și niveluri – începător, intermediar sau avansat.

”Fiecare student este abordat în mod individual”, menționează Buzilă Ina, profesoară în cadrul EFNL. ”După ce i se face evaluarea nivelului de engleză, este repartizat în grup. Anul acesta avem participanți din SUA, Ucraina, Rusia, Italia, România și Republica Moldova.”

Tabăra este unică din mai multe puncte de vedere. Participanții apreciază atmosfera plăcută de tabără și progresul mare pe care-l ating în doar 10 zile. După spusele directorului, Vasile Filat, ”accentul se pune pe studierea intensivă a limbii engleze. Desigur, organizăm și timp de sport, jocuri interesante, alte activități distractive, dar nu deplasăm accentul de la studierea limbii engleze. De asemenea, studiem profund Cuvântul lui Dumnezeu, Biblia. Și nu în ultimul rând, oferim calitate. Tot ce se face aici, se face la cel mai înalt standard”.

”Tabăra aceasta”, ne-a zis una din participante, ”m-a ajutat să devin una din cele mai bune eleve la engleză din clasa mea. La fel, acum pot comunica liber cu vorbitorii nativi”. Din acest considerent, mulți dintre cei care învață engleza nu ratează ocazia în nicio vară. ”Aici nu pierzi timpul în zadar”, spune Ina Croitoru, care a venit la tabără pentru a doua oară, ”sunt al doilea an, iar nivelul meu a crescut foarte mult. Profesorii sunt bine pregătiți, au multă experiență”.

English For a New Life oferă cursuri în timpul anului în Chișinău și în alte localități ale Moldovei, inclusiv online. Cursul intensiv de 10 zile adaugă un salt substanțial nivelului deja deținut și, în special, ajută persoana să depășească bariera de comunicare în engleză. ”Am fost motivată să vin aici de profesoara mea de engleză. Am văzut deja de nenumărate ori necesitatea cunoașterii acestei limbi. Am fost în Italia, se vorbește engleză. La universitate – engleză. În aeroport, iarăși engleză!”, a subliniat Mariana, care a început cursurile la English For a New Life primăvara aceasta.

Cursuri limba engleză

Suplimentar, doritorii pot participa la antrenamentele de Taekwon-Do, de la începători până la centura neagră. Predau antrenamentele instructori cu experiență, campioni multipli naționali și internaționali. ”Este foarte benefic acest sport. Te învață să fii disciplinat, harnic. Are numeroase beneficii pentru dezvoltarea fizică, motrică și cognitivă. Este mult mai de folos practicarea acestui sport, decât petrecerea orelor în șir cu telefonul în mână”, a menționat Vera Mazăre, instructoare de Taekwon-Do.

Tabăra se desfășoară la baza de odihnă PRIETENIA. Pentru detalii și înscriere la turul, contactați organizatorii la telefonul 076718882 sau la adresa de e-mail: asociatia.efnl@gmail.com.

Veronica Roșca