Prima zi de slujire poporului din Sudanul de Sud

Echipa de misionari din Sudan și pastorii din Pagirinya
Pe acest site am mai scris câteva articole despre Sudanul de Sud. Această țară plină de încercări nu își poate reveni din genocidul arab. Știam de aceste lucruri încă din misiunea făcută în luna iunie a acestui an. În dorința de a pregăti slujitorii Evangheliei din această țară, am decis să mergem din nou împreună cu o echipă din patru persoane: Igor Mordvinov, David Filat și Alexei Serin din SUA. Inițial ne propusesem să mergem în regiunea Kajo Keji din Sudanul de Sud, însă fiind întâlniți de Episcopul Uniunii Baptiste din Sudanul de Sud am aflat lucruri îngrozitoare, pe care vreau să le împărtășesc pe acest site.

Copii din tabăra de refugiați Pagirinya

În luna iulie s-a început în capitala țării, orașul Juba, o revoltă împotriva președintelui din cauza sărăciei. Trebuie să vă spun că președintele țării face parte din tribul dinka, tribul majoritar din Sudan. Pe lângă acest trib mai conviețuiesc alte 63 de triburi și forțele guvernamentale au început un adevărat genocid împotriva propriului popor. Din luna iulie până acum peste 1 milion de oameni au trebuit să se refugieze în țări precum Uganda, Kenya sau Etiopia. Cea mai mare comunitate de sud-sudanezi s-au refugiat în Uganda, de aceea timp de o săptămână vom merge prin 5 tabere de refugiați.

Astăzi am venit în prima din aceste tabere Pagirynia Camp.

biserică baptistă din tabăra Pagirinya

În această tabără locuiesc 35 de mii de sud-sudanezi în condiții sub orice critică.

Copii din tabăra de refugiați Pagitinya
În această tabără sunt 10 biserici baptiste. Astăzi am predat o lecție după metoda inductivă din epistola lui Pavel către Filipeni. Am studiat lecția despre cum trebuie să fie atitudinea noastră în suferință și care este scopul suferinței în viața noastră.

Timp de 4 ore am studiat cu acești lideri și toți spuneau că această lecție le-a adus multă pace și bucurie și chiar dacă sunt persecutați de tribul majoritar, au învățat că trebuie să ierte, să uite și să-i iubească. Se minunau de adevărurile pe care le descopereau de sine stătător.

David Filat care este unul din liderii mișcării de tineret a Bisericii Bunavestire a început pregătirea profesorilor de școală duminicală. Am rămas uimit să aflu că tribul madini la care am venit nu au tradus Vechiul Testament în limba lor. Să ne rugăm ca Dumnezeu să îi ajute cât mai repede să aibă toată Biblia tradusă în limba lor. La pregătiri au venit 5 lideri de tineret. Să ne rugăm ca aceștia să înceapă a preda după metoda inductivă

Studiu biblie în Pagirinya Uganda
În săptămână care vine vom merge în alte 5 tabere de refugiați și apoi vom încerca să intram și în Sudanul de Sud.

Le mulțumim tuturor celor care au făcut posibilă plecarea noastră în această țară și vă rugăm ca să mijlociți pentru ca Dumnezeu să ne pună cuvânt de la El pentru a duce mesajul Lui oamenilor de aici cu putere, ca ei la rândul lor să rămână încurajați și să vestească Evanghelia cu putere în mijlocul acestor suferințe.