Suntem un popor creștin-ortodox bețiv?

Am privit cu mare durere în suflet reportajul de la ProTV de la Ziua Națională a Vinului.

Am scris de nenumărate ori și pe blog, și am trimis scrisori oficialilor de a interzice această „sărbătoare”, dar văd că batem pasul pe loc. Nu avem nevoie de o zi dedicată vinului. Nu ne este de ajuns că batem topurile mondiale la consumul de alcool, că cele mai multe crime au loc la beție, că se distrug atâtea familii și suferă copiii?

Stimați guvernanți: ce cultivați în tânăra generație prin organizarea unor astfel de festivități? Acestea sunt tradițiile și cultura pe care le promovați? Desfrău, imoralitate, păcat: iată ce promovați! 

Rușine pentru unii așa-numiți preoți și slujitori ortodocși care prin comportamentul lor discreditează imaginea Bisericii lui Hristos, în loc să cultive în oameni evlavia, cumpătarea și dreptatea. Rușine și pentru cei care au participat și s-au desfrânat la această sărbătoare în PMAN și nu numai, și care pretind că sunt creștini. Vă amintesc că Împaratia lui Dumnezeu nu este mâncare și băutură, ci neprihănire, pace și bucurie în Duhul Sfânt. Nu știți că cei nedrepți nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu? Nu vă înșelați în privința aceasta: nici curvarii, nici închinătorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomiții, nici hoții, nici cei lacomi, nici bețivii, nici defăimătorii, nici răpăreții nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu. 

Un articol la tema zilei vinului a scris azi și Liuba Ceban. Mă subsemnez.