Suntem mai mult decât biruitori

Creștinii din Sri Lanka își îngroapă încă morții. În ziua când milioane de creștini din întreaga lume sărbătoreau învierea Domnului Isus, teroriștii islamiști au ucis peste 320 de creștini. Prin această faptă încă o dată se adeverește ceea ce a spus Domnul Isus despre cei care au luat decizia să Îl urmeze și anume că vor fi prigoniți și chiar omorâți pentru credința lor. Chiar dacă cei mai mulţi au auzit doar despre cele 10 valuri ale persecuţiei creştinilor din primele secole, în secolul al XX-lea au murit mai mulţi creştini decât în toate celelalte de dinainte.

În evidenţele statistice de astăzi sunt înregistrate pentru secolul XX mai mult de 26 de milioane de cazuri ale creştinilor care au plătit cu viaţa pentru credinţa lor, realităţi dovedite prin documente oficiale. Doar în raportul său pentru anul trecut, Alianţa Evanghelică Mondială a arătat că mai mult de 200 de milioane de creştini din peste 60 de ţări de pe glob se confruntă astăzi cu diferite forme de persecuţie. Aproape 60% dintre aceştia sunt copii, iar 150.000 – 165.000 sunt martirizaţi în fiecare an. Cei mai mulţi creştini care îndură restricţii, întemniţări şi torturi, plătind cu preţul vieţii numai pentru faptul că se numesc creştini, locuiesc în ţările islamice sau în cele comuniste.

Biblia ne mai spune să nu ne temem de ce vom suferi. Iar Domnul Isus ne-a spus clar că împotrivirea, necazul şi persecuţia n-ar fi trebuit să mai fie o surpriză, fiindcă suntem trimiși „ca pe nişte oi în mijlocul lupilor” (Mat.10:16). Suferința și prigoana fac parte din viața unui creștin autentic. Niciuna din marile prigoane nu au putut distruge creștinismul. Zecile de valuri de prigoane, manifestate cu puteri nestăvilite cu intenția clară de a șterge creştinismul de pe fața pământului au eșuat. Creștinii nu se supuneau regulilor de lepădare de credință, chiar dacă erau torturați prin cele mai odioase forme, aruncați în arenele romane la fiare sălbatice, arși pe rug, înjunghiaţi, decapitaţi, răstigniţi, sfârtecaţi în bucăţi etc. Dar nimic și nimeni nu au putut opri ca Evanghelia Domnului Isus să ajungă până în zilele noastre. Au mai încercat diferite organizații teroriste să extermine creștinii din diferite colțuri ale lumii, dar, la fel, au falimentat. Nimeni nu poate lupta cu puterea lui Dumnezeu și oricine a încercat să se ridice împotriva lui Dumnezeu, a căzut rău.

Ceea ce s-a întâmplat în Sri Lanka, dar și ceea ce se întâmplă în multe colțuri ale lumii, unde pentru simplul fapt că Îl urmezi pe Hristos este echivalentul morții, îmi demonstrează încă o dată puterea cuvintelor Evangheliei și autenticitatea ei. Atâta timp cât creștinismul încă stârnește polemici, dovedește că are ceva de oferit. Iar această ofertă este jertfa Domnului Isus. Fiecare creștin trebuie să ia o învățătură și anume: să fie gata în fiecare zi să părăsească această lume. Nu știu câți dintre cei care vor citi acest articol sunt gata astăzi să se întâlnească cu Domnul Isus. De aceea simplul fapt că încă mai respirăm este o minune din partea Domnului pentru a ne pregăti de întâlnirea cu El. Ziua de mâine nu poate să ne aparțină.

Trist este că mulți dintre cei care se numesc creștini nu sunt gata să plătească prețul credinței lor și nici nu doresc să o facă. Trebuie să știm că Biserica este strâns legată de prigonire. Fără prigonire apare o lene spirituală, o senzație că totul merge bine, că rolul nostru este de a fi căldicei precum cei din biserica laodiceeană. Dacă biserica creștina încă deranjează pe diferite mișcări progresiste sau grupări teroriste, este bine. Orice răutate, prigoană sau orice jignire din partea oamenilor adaugă o cărămidă la casa eternă, vorba unui regretat creștin. De la apariția bisericii până în zilele noastre creștinii au rămas cei mai persecutați. Nu trece nicio singură zi ca un creștin să nu aibă de suferit din cauza credinței în Domnul Isus.

Fie ca această sărbătoare de Paști să îți aducă aminte de jertfa izbăvitoare a Domnului Isus care vrea să ne scoată din robia păcatului și să ne ducă spre viață. Spre o viață trăită pentru El care se va încununa cu bucuria eternă, chiar dacă aici pe pământ suntem dați în fiecare zi la moarte.

Hristos a Înviat!