Sunt solidar cu Mitropolitul Moldovei. JurnalTV #fail

Mitropolitul Moldovei, ÎPS Vladimir a postat ieri pe situl oficial al Mitropoliei un mesaj, prin care şi-a exprimat indignarea faţă de meseria unor jurnalişti de la JurnalTV, pe care i-a caracterizat ca fiind „lipsiţi de credinţă şi de bunul simţ” şi care „îşi permit să facă glume pe seama Bisericii”, îndemnîndu-i să se pocăiască.

Este vorba despre o emisiune satirică cu măşti, în care Întîistătătorul Bisericii Ortodoxe, este înfăţişat într-o sutană bisericească, purtînd pe desubt epoleţi de colonel.

Preşedintele Jurnal Trust Media, Val Butnaru, a declarat în replică: „Bineînţeles că nu este vorba de nici o blasfemie. Mitropolitul a luat-o personal. Dînsul s-a supărat cum l-am prezentat. Dar nu este vina noastră că domnia sa poartă epoleţi de colonel sub sutană. Acesta este gradul lui militar”.

Părerea mea este că jurnaliştii de la JurnalTV au făcut o emisiune de rîsul lumii şi la figurat şi la propriu, neprofesional şi neechidistant. Şi ca întotdeauna, aducînd învinuiri, nu au oferit dreptul la apărare. Cel mai recent exemplu în acest sens –  filmul „Pericolul sectelor religioase din Moldova”. Sunt solidar în acest caz cu Mitropolitul şi îndemn pe acei jurnalişti, şi pe toţi care stau în spatele lor să-şi revizuiască bine motivele cu care au pornit la realizarea emisiunii şi să-şi ceară iertare de la el.