Suicidul nu este o soluţie.

M-am întristat cititnd astăzi o ştire despre un tînăr de 19 ani de la UTM, care s-a aruncat în gol de la etajul 19 al unui bloc de locuit din capitală. Mai trist este că cazurile de suicid s-au cam îndesit în ultima perioadă. Nici o lună nu a trecut de cînd un tînăr homosexual din r-l Cantemir şi-a luat viaţa din cauza modului său de viaţă amoral, iar avocatul parlamentar al copiilor, Tamara Plămădeală, a ţinut recent o masă rotundă în Şoldăneşti, unde pe parcursul anului 2010 s-au sinucis mai mulţi tineri. Rămîne ca poliţia să ancheteze fiecare caz în parte, detaliat, şi să vină cu explicaţiile de rigoare. Lipsa de bani, problemele familiale, dragostea eşuată, trădarea, şi multe alte motive stau la baza suicidelor, atît în rîndurile tinerilor cît şi ale adulţilor .

Ce spune Biblia despre suicid?

Potrivit Bibliei, suicidul este un păcat şi este egal cu crima – o ucidere proprie. Totuşi, Biblia nu pune acest păcat mai presus de celelalte păcate. Persoanele care se sinucid ajung în iad nu pentru ca s-au sinucis, ci pentru respingerea mântuirii prin Isus Hristos aici pe pămînt. Ei doar se deosebesc de ceilalţi prin faptul că îşi „scurtează drumul”. Dumnezeu este Cel care decide când şi cum moare o persoană. Este o blasfemie să luăm această putere în mâinile noastre.

Suicidul nu este o soluţie

Sinuciderea nu este o soluţie de a scăpa de probleme sau de a fugi de la sine. Pentru că sufletul nostru este veşnic (în comparaţie cu trupul), moartea constituie doar o trecere dintr-o lume în alta. Iar în funcţie de alegerea făcută pe pămînt, sufletul omului fie ca se duce în rai, fie în iad. Calea de mijloc nu există. În rai, vor ajunge doar cei care în această viaţă au încheiat legămînt cu Domnul Isus Hristos (s-au căit de păcatele lor şi au ales să trăiască pentru Hristos în sfinţenie o viaţă întreagă). Nu crede în poveşti că vre-un sfînt sau vre-o rugăciune făcută de cineva aici pe pămînt sau după moartea ta, îţi va salva sufletul din focul iadului. Este o înşelăciune. Alegerea îţi aparţine doar ţie. Domnul Isus a spus: „Eu sunt Calea, Viaţa şi Adevărul. Nimeni nu poate ajunge la Tatăl decît prin Mine”.

Deci, dacă ai gînduri de sinucidere, eşti în probleme foarte mari şi nu vezi ieşire din situaţie, te îndemn să-ţi predai viaţa în Mîinile lui Dumnezeu. Vino astăzi cu pocăinţă şi cu lacrimi la El şi El te va ajuta cu siguranţă. Apoi caută o Biserică vie unde se învaţă Cuvîntul lui Dumnezeu şi Dumnezeu îţi va arăta calea de ieşire din problemele tale.