Succesul sportivilor moldoveni la Cupa Mondială de Taekwon-Do ITF 2012

În data de 4-7 Octombrie s-a desfășurat cea de-a 4 ediție a Cupei Mondiale de Taekwon-Do ITF în or. Brighton, Anglia la care au participat 1579 de sportivi din 45 de țări.  Republica Moldova a fost reprezentată de 5 sportivi și 3 oficiali a două cluburi de Taekwon-Do, “Asociația Sportivilor de Taekwon-Do ITF”  și Clubul de Taekwon-Do “Stolas Leukas”.

 

Clubul de Taekwon-Do “Stolas Leukas” a planificat să meargă cu o echipă de 12 persoane dar pentru că o mare parte din membrii echpei n-au primit vizele la timp n-au reușit să participe la probele pe echipă cărora le-au acordat o mare parte din pregătiri. Astfel atleții au participat doar la probele individuale tull, sparing, tehnică specială și spargerea obiectelor tari.

În comparație cu celelalte țări care au venit cu un număr mare de sportivi ca Argentina de unde au venit 250 de participanți, Republica Moldova s-a prezentat bine la acest campionat câștigând două medalii de aur și o medalie de bronz. Constantin Ozerov, centură neagră I dan de la Asociația Sportivilor de Taekwon-Do din Moldova a cucerit două medalii de aur la proba tehnică specială între juniori 15-17 ani.

 

Discipolul clubului de Taekwon-Do “Stolas Leukas” Ghenadie Bitco a cucerit medalie de bronz în proba lupte – 80 kg seniori, învingând pe ex-campionul mondial la această probă.

 

Mai mulți instructori și arbitri au menționat despre sportivii țării noastre că sunt cu caracter frumos și moralitate înaltă și toate acestea datorită Sfintelor Scripturi pe care le studiem în cadrul antrenamentelor de Taekwon-Do. În fiecare zi am discutat și zidit relații cu participanții din alte țări și le-am dăruit materiale pe care le folosim noi pentru pregătirea spirituală și care îi pot ajuta și pe ei  să zidească caractere frumoasă și o relație personală cu Dumnezeu.

 

În timpul campionatului am fost încurajați cînd am văzut în tribune drapelul Republicii Moldova ținut de unul dintre campionii țării noastre la lupte libere, Andrei Bazanov care locuiește acum în Anglia.

 Ne-am simțiț onorați când un grup de creștini moldoveni și români din Anglia condus de Dumitru Buldac ne-a întâlnit la aeroport, după care ne-au dus în or. Brighton unde s-a desfășurat campionatul.  După participarea noastră la campionat am mers în biserica condusă de Dumitru Buldac unde am participat la serviciul de închinare.

Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru biruințele opțiunute la acest campionat și pentru relațiile zidite cu oamenii. La întnoarcere prietenii, instructorii și discipolii de la Clubul de Taekwon-Do “Stolas Leukas” ne-au făcut o foarte frumoasă întâmpinare.