Cum să faci studiu biblic la o competiție de fotbal?

Întrebare: 

Știu că aveți multă experiență în privința misiunii creștine prin sport. Eu locuiesc în orașul Zaporojie din Ucraina și dorim aici să organizăm o competiție mică pentru tinerii care încă nu sunt creștini. Vreau să facem și studiu biblic cu ei. Eu am studiat Biblia inductiv folosind materialele misiunii Precept Ministries International și vreau să studiez și cu ei tot în același fel. Ce sfat îmi puteți da? Cu ce cursuri să încep? Cred că unele cursuri pot fi prea grele pentru ei la început. Cum să organizez corect această lucrare? 

 
Mă bucur să aflu că dorești să folosești această competiție ca și ocazie să le spui tinerilor despre Domnul Isus Hristos și să-i motivezi, dar și să-i înveți să studieze Biblia. Mă rog să te ajute Dumnezeu și te voi sfătui cum să faci aceasta mai bine. 

Studiu biblic la competiție

În orașul Zaporojie aveți o filială a Institutului de Studiu Biblic Inductiv din Eurasia. Ia legătura cu coordonatorul și cu studenții acestei facultăți ca să-ți arate cum poți face o lecție introductivă în baza primelor 18 versete din Evanghelia după Ioan. Invită pe sportivi ca să faci această competiție și înainte să începeți sau în pauză, oferă-le la fiecare câte o foaie cu textul biblic tipărit și un pix sau creion și așa să conduci cu ei studiul. Poți ruga pe cineva de la Institut să conducă această lecție și dacă va fi un sportiv, va fi și mai bine. Din câte îmi amintesc, printre studenți este și un antrenor de Karate. Îl poți invita pe el să conducă lecția. 
 

Tabăra de Fotbal

Aceasta va fi o opțiune și mai bună. Organizați o tabără de fotbal și dacă este nevoie te putem ajuta ca să vină un antrenor de la Moldova și să te ajute în acest sens pentru perioada taberei. La tabără va fi important să pui un program bun și parte din program să fie antrenamentele, dar și studiu biblic. Competiția poate fi cel mai bun prilej să-i inviți pe toți la tabără, doar să aranjezi din timp locul și perioada când să o faci. La tabără sunt sigur că pot să vină mai mulți și acolo poți să faci un curs biblic întreg cu ei. Radu Blendarencu este coordonatorul Facultății de Fotbal a Școlii Internaționale de Misiune, dar a început să facă misiune prin fotbal cu mulți ani în urmă. Odată a mers într-un sat din localitatea vecină și după meci a invitat pe sportivi să vină la tabăra organizată de el. Așa apoi a fost invitat să ducă antrenamente la ei și a început să studieze Sfintele Scripturi. 
 

Secția sportivă

Aceasta este cea mai bună variantă și va aduce cel mai mare succes pentru lucrare. Este adevărat că cere efortul cel mai mare și de durată lungă, căci vei începe să-i înveți în mod sistematic și așa vei putea să faci la fiecare antrenament, timp de o oră, studiu biblic și să urmărești creșterea elevilor. Te invit să devii student la facultatea de fotbal a Școlii Internaționale de Misiune – Precept Ministries Eurasia unde vei fi pregătit să conduci antrenamente de fotbal și să-i înveți pe discipoli Biblia. 

Dacă ai hotărât să devii student la facultatea aceasta, este necesar să descarci, să completezi și să trimiți următorul  formular  la adresa info@precept.md și tot aici vei primi și răspuns la întrebările care îți pot apărea. 

Ce manuale să folosești? 

Dacă vei face o tabără de zi cu copiii, atunci îți recomand să faci unul din următoarele cursuri: 

 • Vai, am dat de probleme! 
 • Avraam – exploratorul curajos
 • Iosif – un om extraordinar al lui Dumnezeu
 • Doamne, cum Te numești?
 • Doamne, învață-mă să mă rog
 • Sens interzis, Iona! 

O altă opțiune pentru o tabără și chiar pentru competiții sunt cursurile din seria care conțin câte 6 lecții de 40 de minute fiecare. Sunt foarte înalt apreciate și primite de tineri următoarele cursuri: 

 • Cum să ai o relație reală cu Dumnezeu? 
 • Eliberarea de frică
 • Ce spune Biblia despre sexualitate?
 • Cum să-ți zidești o familie trainică?
 • Cum să faci alegeri pe care să nu le regreți? 

În secția sportivă de acum vei putea să faci studii din seria “Învățătură peste Învățătură”, cum ar fi “Dumnezeule, exiști?” (un studiu al Evangheliei după Ioan), Iacov, Filipeni, Predica de pe munte etc. 
 
Dumnezeu să te binecuvânteze și să te ajute să folosești cu putere sportul –  această unealtă eficientă de evanghelizare din zilele noastre.