Studenții facultății de Taekwon-Do și Mass-Media în acțiune

„Cît de frumoase sînt picioarele celor ce vestesc pacea, ale celor ce vestesc  Evanghelia”  Romani 10:15

Studenții școlilor de misiune prin sport și mass-media au avut o misiune specială în bisericile din raionul Orhei.

Startul a fost dat din satul Vatici, raionul Orhei. Un grup de studenți au pornit pe jos și fără nici un ban in buzunar spre satul Bulăiești. Potrivit celor planificate, din Orhei le stăteau în față aproximativ 30 de km pînă la Bulăiești. Pe parcursul călătorie studenții au vorbit localnicilor despre credința în Domnul Isus și au împărțit  ziarul „Liber”.În drum spre Bulăiești  au întâlnit o femeie care vindea caise. Studenții s-au apropiat de ea să-i dăruiască un ziar. I-au povestit cine sunt, unde merg și cu ce scop. Mișcată de lucrurile pe care le-a auzit, și pentru că le stătea în față un drum lung, femeia le-a oferit caise.

După 15 km de călătorie, au avut un popas la o fântână, unde au studiat Biblia, după metoda inductivă, în baza cursul ”Cum să ai o relație reală cu Dumnezeu”. Au avut un timp frumos de părtașie unii cu altii și au aflat multe lucruri interesante despre fiecare.

Au încercat să prindă o mașină de ocazie, însă toate eforturile au fost fără succes. Într-un final, au oprit un microbuz, care s-a oferit să-i ducă pînă la Bulăiești. Șoferul a rămas încîntat de toate lucrurile pe care i le-a povestit echipa.

Ajunși în sat, au început să viziteze oamenii în vîrstă și cei bolnavi. Le-au vorbit mult despre Hristos și iertarea pe care o pot avea prin pocaință, s-au rugat cu ei și i-au încurajat. Seara au avut ocazia să stea cu copiii din sat, unde au cîntat împreună cu ei și s-au jucat.

A doua zi dimineața au condus serviciul divin la biserica locală din sat, unde au venit peste 30 de oameni. Ivan Kobivnik și Grigorii Marian au predicat. În timpul serviciului divin o adolescentă a hotarît să se pocăiască.

Pe parcursul aceastei călătorii, studenții au experimentat o lecție de viață. Ei au ințeles că toate lucrurile trebuie făcute în echipă și doar așa poți trece peste orice împrejurare. Misiunea cea mai importantă – să vorbească oamenilor despre Hristos a fost implinită cu succes.

Autor: Mirzoev Daniela, studentă la Școala Internațională Media anul I