ATENŢIE! Nu te lăsa folosit de spameri!

Azi am primit un mesaj cu următorul conţinut şi presupun că au primit mai mulţi cititori ai acestui portal. Iată conţinutul mesajului:

Dumnezeu, Tatăl  nostru,
plimbandu-se prin casa mea imi va lua toate grijile şi va vindeca toate bolile mele si ale familiei mele în Numele lui Iisus, Amin.Această rugăciune este atât de puternica. Trimite-o la 12 persoane inclusiv eu. O binecuvântare vine la tine subforma unui nou loc de muncă, o casă, căsătorie sau financiar. Nu desconsidera si nu pune întrebări.Acesta este un test. Dumnezeu este pe primul loc in viata ta? Dacă da, opreste-te putin din ceea ce faci si trimite-l
la 12 persoane acum. Uita-te la ceea ce El face! Aceasta este rugăciunea mea pentru ca tu si toata familia
ta sa fiti feriti de boli şi griji.

Trebuie să ignori astfel de mesaje în primul rând pentru că este o obrăznicie şi o blasfemie. În nici un caz să nu trimiţi mai departe şi să nu răspunzi la astfel de mesaje, pentru că în spatele lor stau spamerii care le folosesc pentru aţi acapara adresa ta şi a tuturor prietenilor şi cunoscuţilor cărora le vei trimite mesajul. De aceea îţi cer ei sa le trimiţi o copie înapoi, ca odată cu copia să le vină şi pachetul cu adresele. Dar şi atunci când nu-ţi cer să le trimiţi înapoi copie, nu te lăsa înşelat şi nu trimite mai departe pentru că funcţia aceasta deja este prestabilită în mesaj ca să trimită înapoi o copie autorului (spamerului) şi să fie astfel acaparate toate adresele din cartea ta de adrese.

Nu te lăsa înşelat şi ignoră astfel de mesaje. Iar atunci când prietenii tăi se lasă prinşi în cursa aceasta, scrie-le urgent înapoi şi avertizează-i de pericol. Şi încă ceva…

Oricând trimiţi un mesaj la mai mulţi destinatari, dacă nu este absolut necesar ca ei să ştie că mesajul a fost trimis şi celorlalţi din lista destinatarilor, pune adresele la câmpul BCC. În felul acesta vei proteja într-o măsură cât de cât mai mare adresele prietenilor tăi ca să nu fie acaparate de spameri sau persoane nedorite.