STOLAS LEUKAS a adus medalii de aur și bronz de la Campionatul European de Taekwon-do EITF din Liverpool

În perioada 24-30 aprilie 2017 în Liverpool, Anglia, s-a desfășurat Campionatul European de Taekwon-do EITF, unde au fost prezenți peste 800 de sportivi din 32 de țări ale lumii. Republica Moldova a fost reprezentată de 12 sportivi din cadrul clubului de Taekwon-do ”Stolas Leukas”.

Decernarea medaliei de bronz la compartimentul Sparing Echipe

Echipa de sportivi a fost însoțită de instructorul clubului Filat Radu, deținătorul centurii negre V dan, care a menționat impactul pe care l-a avut competiția în creșterea sportivă a echipei.

La această competiție pentru prima dată am participat ca și club cu echipa de juniori, având un bun plan strategic pregătit încă de acasă pentru prestația lor acolo. Juniorii s-au prezintat  mai bine decât ne-am așteptat, cunoscând nivelul tehnic a competițiilor precedente. Dumnezeu ne-a binecuvântat cu un rezultat mult așteptat de federație, locul 1 la compartimentul Tull în categoria senior. Din anul 1991 Moldova nu a cucerit niciodată această medalie, după mai mulți ani de muncă, Dumnezeu a răsplătit și ne-a dat un rezultat frumos de care ne bucurăm. Datorită acestei competiții din Liverpool, noi am putut crește fizic ca și club, dar și să spunem Evaghelia în rândul sportivilor. Dorim să mulțumim foarte mult Președintelui Federației EITF din Moldova, dn. Vasile Filat, deținătorul centurii negre VI dan, pentru tot efortul depus ca noi să creștem fizic și să fim eficienți în rândul sportivilor.

Ion Ilescu, sportiv, instructor în cadrul clubului și deținătorul centurii negre I Dan, a cucerit medalia de aur la proba Tull. El a mulțumit lui Dumnezeu pentru câștigul obținut la competiție și recunoaște că fără El nu ar fi  ajuns campion european.

Campion european – Ion Ilescu, locul I compartimentul Tull

În calitate de Campion European, recunosc că Dumnezeu mi-a dat biruință. Domnul Isus Hristos este primul și eu sunt al doilea, Isus a biruit moartea și acum este viu. Nu există un campion mai important decât Domnul Isus Hristos  în această lume. Isus Hristos este Domnul vieții mele și sunt ceea ce sunt datorită încrederii care mi-am pus-o în El.

Pentru prima dată Republica Moldova a fost reprezentată de un grup de sportivi juniori, care au adus acasă mai multe medalii de bronz.

Agrici Ion, deținătorul centurii negre I dan – locul 3, compartimentul lupte individual
Agrici Gheorghe, deținătorul centurii negre I dan – locul 3, compartimentul lupte individual
Covalenco Ruben, deținătorul centurii negre II dan – locul 3, compartimentul lupte individual
De asemenea, echipa de juniori a cucerit locul 3 la categoria lupte echipă.

Premierea sportivul Agrici Gheorghe, locul III compartimentul Sparing Individual
Covalenco Ruvim, campion european la competiția din Liverpool, Anglia.
Covalenco Ruvim, campion european la competiția din Liverpool, Anglia.

Sportivii și-au exprimat mulțumirea față de Dumnezeu și antrenori, care i-au ajutat să devină campioni europeni.

Particip pentru prima dată la o competiție de talie europeană, unde am văzut o organizare bună și adversari buni. Pentru mine competiția a fost destul de grea, însă mulțumesc mult antrenorului Radu Filat, care a depus un efort maxim pentru a ne pregăti fizic și spiritual pentru competiția dată. Mulțumesc mult și domnului Vasile Filat, care a făcut tot ce-i posibil ca noi să ajungem să reprezentăm Moldova la competiția aceasta, a mărturisit sportivul Agrici Ion.

Competiția de taekwon-do din Liverpool a fost o experiență extraordinară cu luptători de talie internațională. Am avut mari emoții înainte de luptă, dar cu ajutorul lui Dumnezeu  am ajuns ceea ce sunt acum. De asemenea, multumesc antrenorului Radu Filat care m-a ajutat să mă pregătesc pentru această competiție, a mărturisit sportivul Covalenco Ruben.

Clubul de Taekwon-do ”Stolas Leukas” este cel mai mare club de Taekwon-do din Moldova, care activează în peste 25 de localități din întreaga țară. Pentru mai multe detalii cu privire la localitățile și ora desfășurării antrenamentelor puteți accesa linkul.