Fac parte din Biserica lui Hristos copiii care mor înainte ca să fie capabili să decidă cu privire la mîntuire?

Întrebare:

Dar daca un copil pleacă din  viaţa aceasta  înainte sa fie capabil sa decidă cu privire la mântuirea sa, el va ajunge in rai si totuși na fost membru al biserici vizibile? Însemnă ca biserica vizibila nu e tot una cu cea reala sau ca acei copii ajung in rai dar nu ca făcând parte din Biserica ci ca cei ce sunt nuntași?

copil în mîna lui DumnezeuBiblia nu ne dă un răspuns specific cu privire la statutul pe îl vor avea în Împărăţia Cerurilor copiii care au murit înainte ca să poată fi capabili să decidă cu privire la mântuirea lor, dar Domnul Isus a spus despre copii:

„Lăsaţi copilaşii să vină la Mine şi nu-i opriţi, căci Împărăţia cerurilor este a celor ca ei.” (Matei 19:14)

Este un imperativ pentru fiecare părinte să-şi înveţe copilul Calea Mântuirii din fragedă copilărie. Cu multă bucurie am admirat recent un copil din Biserica pe care o păstoresc care nu avea încă nici un anişor, nu putea să meargă, nici să vorbească, dar când se juca şi auzea numele lui Isus  se oprea din joacă şi arăta cu degeţelul spre cer, iar când venea la masă punea mânuţele împreună ca să se roage şi el cu ceilalţi la masă. Ce binecuvântat este el să aibă astfel de părinţi! Dumnezeu să ajute pe toţi părinţii să-şi înveţe copiii de mici Calea Mântuirii ca să poată face alegeri corecte când vor fi în stare să decidă.