Sportivii Clubului de Taekwon-Do ”Stolas Leukas” învingători la Campionatul de Kickboxing

Sportivii Clubului de Taekwon-Do ”Stolas Leukas”, Ghenadie Bitco și Ion Druță, au participat la Campionatul European de Kickboxing din București. Alături de alți 6 sportivi ai lotului național de Kickboxing, sportivii au adus acasă 3 medalii. Una din medaliile de bronz a fost cucerită de Ghenadie Bitco, deținător al centurii negre, 1 Dan, în Taekwon-Do.

Moldova a fost una din cele 35 țări participante la campionat. Aceste rezultate sunt îmbucurătoare, dar, sportivii menționează că sunt provocați la noi pregătiri și antrenamente mai intensive pentru a face față următoarelor campionate.

Ghenadie se antrenează în cadrul Clubului de Taekwon-Do ”Stolas Leukas” din 2003 și de 5 ani a devenit instructor în artele marțiale. În tot acest timp s-a manifestat pozitiv pe scena sportivă națională, internațională și chiar mondială. Doar cu o lună în urmă sportivul s-a întors cu medalia de bronz din Marea Britanie, Brighton, unde a avut loc Campionatul Mondial de Taekwon-Do, versiunea ITF.

Clubul de Taekwon-Do ”Stolas Leukas” este cel mai mare club de Taekwon-Do din țară și a început să activeze 15 ani în urmă la inițiativa președintelul Vasile Filat, centură neagră, VI Dan. În cadrul antrenamentelor instructorii pun un mare accent pe dezvoltarea spirituală a sportivilor, învățîndu-i Sfânta Scriptură, cu ajutorul manualelor de studiu biblic inductiv. În acest timp au fost pregătiți mulți discipoli care au adus rezultate foarte frumoase atât pe plan sportiv, dar și pe plan spiritual, fiind motivați să meargă prin satele din Republica Moldova și să investească în copii și adolescenți, pentru a-i învăța arta Taekwon-Do și Sfânta Scriptură. Printre realizările sportive se enumeră participarea la 156 competiții naționale, mondiale, internaționale, de unde sportivii clubului s-au întors cu 1430 medalii.

Sala de antrenamente a Clubului activeză zilnic, de luni până sâmbătă, între orele 7.00-21.30. Antrenamentele sunt conduse de campioni mondiali, deținători de centuri negre de la 1 la 5 Dan.  Antrenorii clubului sunt pregătiţi să antreneze copii de la vârsta de 4 ani.

Orarul instructorului Ghenadie Bitco: luni, marți, joi de la 15:30 la 17:30.

Orarul instructorului Ion Druță: luni, joi de la 10:00 la 12:00.

Adresa sălii: mun. Chișinău, str.Academiei 9/1 (Telecentru)

Telefoane de contact: 022286305, 079913054