Cum să procedezi când soțul a abuzat sexual copilul?

Întrebare: 

Bună ziua, am o întrebare mai delicată. Ce trebuie să fac dacă știu că soțul meu a făcut ceva extrem de grav unuia din copii? Acum am aflat. Trebuie să-l dau pe mâna justiției ori trebuie să-L las pe Dumnezeu să aplice pedeapsa? Noi suntem căsătoriți legal, dar nu în biserică. Este păcat dacă mă despart, ținând cont de faptul că nu mai există cale de a sta împreună? Mulțumesc pentru răspuns. 

Nu știu ce aveți în vedere când spuneți „ceva extrem de grav”, dar presupun că este vorba despre abuz și, posibil, abuz sexual. Cum ați aflat despre aceasta? V-a spus copilul? L-ați prins în flagrant? Sunteți sigură că s-a întâmplat aceasta? L-ați confruntat pe soț? Ce a spus el? 

Dacă este așa, atunci trebuie în mod de urgență să declarați aceasta la poliție, pentru că un astfel de om este extrem de periculos nu doar pentru copilul dumneavoastră, ci și pentru alți copii. Nu mai puteți lăsa lucrurile așa, pentru că, astfel, vă faceți părtașă faptelor lui rele și contribuiți prin tolerare. Știu că cineva posibil va sări aici cu comentarii în care să mă învinuiască că am uitat de iertare și, cu atât mai mult, vor veni alții să vă spună dumneavoastră că trebuie să-l iertați. Da, trebuie să-l iertați și să-i vorbiți și copilului să-l ierte, dar pentru protecția copilului dumneavoastră și a altor copii, care pot deveni victimele acestui om, trebuie să declarați la poliție ca să fie închis și, astfel, izolat de restul copiilor, ca să nu comită noi crime. Dacă a mers până acolo că a abuzat sexual propriul copil, vă dați seama că pericolul să abuzeze alți copii este foarte mare. 

 

Când va ajunge la închisoare, va avea timp să se gândească asupra faptei lui și veți avea și dumneavoastră posibilitate, dar și datoria, să-i vorbiți despre iertarea deplină pe care o poate primi de la Dumnezeu pentru păcatele lui grele și că această iertare poate fi primită doar prin credință în Domnul Isus Hristos. 

 

Nu știu cât cunoașteți dumneavoastră despre nașterea din nou și în ce relație vă aflați acum cu Dumnezeu, dar dacă nu sunteți născută din nou, trebuie să vă grăbiți să vă pocăiți din toată inima și să deveniți adevărată ucenică a Domnului Isus Hristos. 

 

Dumnezeu să vă ajute și să vă dea putere ca să-l ajutați pe copilul dumneavoastră abuzat și rănit să capete vindecare de la Dumnezeu. Vorbiți-i continuu din Sfintele Scripturi, rugați-vă cu el și ajutați-l să creadă din toată inima în Domnul Isus Hristos, ca să fie vindecat și mântuit. Vă recomand să faceți rost de cursul „Doamne, vindecă-mi rănile” de Kay Arthur, care este un curs excepțional și care vă va fi de mare folos. Dumnezeu să vă dea putere să treceți prin această încercare mare în care vă aflați acum.