Ce să facă soția când relația intimă cu soțul îi produce repulsie?

Întrebare:

Este normal oare ca în cei patru ani de căsătorie creștină să  fiu împlinită ca și femeie doar de trei ori și aceasta cu o viața intimă cât de cât regulată? Soțul meu zice că faptul că ne apropiem intim ne unește, dar pentru mine a devenit o repulsie care mă desparte de el cu o repeziciune uimitoare. Până unde se ajunge datorie de soți? Oare poți numi asta dragoste? Nu mai pot continua așa. Care este soluția? Toată viața trebuie să îndur aceasta? Vă rog să răspundeți!

Îmi pare rău de situația în care vă aflați, dar mă bucur că nu mai tolerați această situație și ați început să căutați soluțiile, primul pas fiind scrisoarea care mi-ați adresat-o. Este greșit să crezi că problemele se rezolvă de la sine. Astfel problemele se complică doar. Așa că bine ați făcut că ați adresat întrebarea și ați început să căutați soluțiile la problema care vă afectează căsătoria.

Relația intimă aduce unitate între soț și soție

Soțul dumneavoastră are dreptate când spune că apropierea intimă vă unește, pentru că așa a intenționat Dumnezeu ca această relație în căsătorie să-i facă pe soți una. Tocmai la relația fizică se referă Cuvântul lui Dumnezeu, când spune:

De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa, şi se va lipi de nevasta sa şi se vor face un singur trup. (Geneza 2:24)

Faptul că fraza “se va lipi de nevasta sa” se referă la relația sexuală este dovedit de pasajul din Epistola I a lui Pavel către Corinteni, unde este scris:

Nu ştiţi că cine se lipeşte de o curvă este un singur trup cu ea? Căci este zis: „Cei doi se vor face un singur trup”. (1 Corinteni 6:16)

Deci, relația intimă a fost lăsată de Dumnezeu nu doar pentru procreare, ci pentru a-i face pe soț și soție să devină un singur trup în cadrul căsătoriei. Ați întrebat…

Până unde merge datoria de soți?

Să vedem ce ne răspunde Cuvântul lui Dumnezeu la această întrebare:

Bărbatul să-şi împlinească faţă de nevastă datoria de soţ; şi tot aşa să facă şi nevasta faţă de bărbat. Nevasta nu este stăpână pe trupul ei, ci bărbatul. Tot astfel, nici bărbatul nu este stăpân peste trupul lui, ci nevasta. Să nu vă lipsiţi unul pe altul de datoria de soţi, decât doar prin bună învoială, pentru un timp, ca să vă îndeletniciţi cu postul şi cu rugăciunea; apoi să vă împreunaţi iarăşi, ca să nu vă ispitească Satana, din pricina nestăpânirii voastre. Lucrul acesta îl spun ca o îngăduinţă; nu fac din el o poruncă. (1 Corinteni 7:3-6)

Conform textului biblic, aveți datoria să-i aduceți împlinire sexuală soțului, tot așa cum are și el această datorie. De altfel, relația intimă este cea care face căsătoria diferită de orice altă relație. Cuvântul divin vă spune că din ziua căsătoriei nu mai sunteți stăpână pe trupul dumneavoastră, ci stăpân este soțul și aceasta în sens de a întreține relații sexuale. Astfel, aveți datoria să-i oferiți soțului relații sexuale de calitate, oricând vă solicită aceasta. Pauzele în relația intimă puteți să le faceți doar prin bună învoială cu el, nu silită și nesilindu-l pe el și doar pentru un timp, ca să vă îndeletniciți cu postul și cu rugăciunea, dar nu pentru a vă eschiva de la datoria de soție. Apoi, trebuie să reveniți înapoi la o viață conjugală sănătoasă ca să nu vă ispitească cumva Satana din pricina nestăpânirii voastre și să vă treziți că soțul va deveni atras de o altă femeie sau să fie totdeauna sub presiunea ispitelor de a comite adulter. Datoria de soție trebuie să o împliniți calitativ în toată perioada căsătoriei. Toate cuvintele scrise în 1 Corinteni 7:3-6 sunt valabile și se aplică în aceeași măsură și soțului dumneavoastră.

Soțul nu poate avea bucurie

Faptul că relația sexuală cu soțul vă produce repulsie cu siguranță este simțit de soțul dumneavoastră. Și poate tocmai este de apreciat că el încă vă mai solicită să întrețineți relații sexuale, chiar dacă nu are de la acestea bucuria și împlinirea așteptate. Mă tem ca nu cumva să-i devină și lui în curând respingătoare relația intimă și aceasta va afecta cu totul și celelalte relații ale dumneavoastră. Trebuie să insistați ca să găsiți soluția și să reparați situația. Un prim pas este să…

Discutați problema cu soțul

Gândiți-vă bine cum să-i prezentați soțului problema, așa ca el să fie convins că îl iubiți, că îi vreți bine și că vreți să faceți o schimbare spre bine. Puneți lucrurile pozitiv atunci când veți vorbi. Poate chiar tocmai ar trebui să începeți, spunându-i despre acele trei ori când v-ați simțit împlinită ca și femeie. Aceasta îl va face și pe el să se simtă apreciat ca și bărbat. Bine ar fi să pregătiți o masă și, fiind doar în doi, să-i spuneți aceste lucruri, cu nădejde și dorință de îmbunătățire a stării. Spuneți-i soțului ce v-a făcut să vă simțiți bine atunci și ce poate face el ca să vă simțiți împlinită în relația intimă.

Adresați-vă la medic

Dacă nu puteți rezolva singuri  problema și dacă credeți că poate fi o boală oarecare la unul sau la ambii din voi, va fi cazul să vă adresați la medic. Cunosc cazuri când cuprurile se confruntau cu mari probleme în relația lor intimă și după ce mi-au solicitat consiliere, în calitate de pastor, mi-am dat seama că unul din ei sau ambii pot avea probleme de sănătate, care le produc disconfortul în relația intimă. I-am sfătuit sa meargă la medici buni creștini și de multe ori problema a dispărut, iar soții se bucură de relația lor, care a devenit frumoasă și împlinită. Aveți grijă însă la ce medici mergeți, căci unii pretinși medici le sugerează sau le prescriu pacienților adulter și așa îi aruncă în cursa Satanei și le distrug căsătoriile și viețile.

Rugați-vă și postiți

Mai presus de toate soluțiile, vă sfătuiesc să vă rugați împreună cu soțul pentru această situație și chiar să puneți deoparte zile ca să postiți împreună.

Dumnezeu să vă ajute să depășiți problema în care vă aflați și să vă binecuvânteze cu bucurie și împlinire în căsătorie.