Ce să faci când soțul (sau soţia) nu doreşte copilul pe care tu vrei să îl aveți?

Întrebarea la care voi răspunde în acest articol este cu privire la situația când unul din partenerii de căsătorie nu dorește copilul în familie:

Ce părere aveți de cazul in care unul din soți nu dorește copilul iar celalalt da, care este calea de consens?

Cu acord comun

Copilul se naşte din doi părinţi şi trebuie să ajungeţi la o bună înţelegere cu privire la conceperea lui, să fie dorinţa tatălui şi a mamei pentru a avea acest copil. Dacă soţul sau soţia nu doreşte copilul trebuie să discutaţi şi să-i spuneţi dorinţa. De obicei, oamenii au diferite scuze sau temeri că nu vor avea cu ce întreţine şi creşte copilul, sau alte motive de felul aceasta, ceea ce îi face să nu dorească copilul. Vă îndemn să-i vorbiţi adevărurile din Psalmul 127 care spune:

Dacă nu zideşte Domnul o casă, degeaba lucrează cei ce o zidesc; dacă nu păzeşte Domnul o cetate, degeaba veghează cel ce o păzeşte. Degeaba vă sculaţi de dimineaţă şi vă culcaţi târziu, ca să mâncaţi o pâine câştigată cu durere; căci preaiubiţilor Lui El le dă pâine ca în somn. Iată, fiii sunt o moştenire de la Domnul, rodul pântecelui este o răsplată dată de El. Ca săgeţile în mâna unui războinic aşa sunt fiii făcuţi la tinereţe. Ferice de omul care îşi umple tolba de săgeţi cu ei! Căci ei nu vor rămâne de ruşine când vor vorbi cu vrăjmaşii lor la poartă. (Psalmi 127:1-5)

Ce să faci când soțul (sau soţia) nu doreşte copilul pe care tu vrei să îl aveți?Ajutaţi soţul, sau soţia care nu dorește copilul să înţeleagă că Dumnezeu este cel care se îngrijeşte şi ne ajută să ne zidim casele, adică familiile şi tot El este cel care împlineşte nevoile noastre. De asemenea, ajutaţi partenerul care nu dorește copilul să înţeleagă că copiii totdeauna au fost şi sunt o binecuvântare. Cine refuză o moştenire  când îi este oferită? Dacă copiii sunt o moştenire de la Domnul, de ce să refuze cineva această moştenire frumoasă şi binecuvântată?

Evitaţi cearta

Nu este bine să vă certaţi pe motiv că celălalt nu dorește copilul. Certurile acestea doar vă vor îndepărta unul de altul şi vor mări fisura în relaţia voastră. Dumnezeu ne învaţă că:

Începutul unei certe este ca slobozirea unor ape; de aceea, curmă cearta înainte de a se înteţi. – (Proverbe 17:14)

Deci, evită cearta. În loc să te cerţi, mai bine…

Roagă-te şi posteşte pentru schimbarea atitudinii soţului sau soţiei

Domnul Isus a spus:

Cereţi, şi vi se va da; căutaţi şi veţi găsi; bateţi, şi vi se va deschide. Căci oricine cere capătă; cine caută găseşte; şi celui ce bate i se deschide. Cine este omul acela dintre voi care, dacă-i cere fiul său o pâine, să-i dea o piatră? Sau, dacă-i cere un peşte, să-i dea un şarpe? Deci, dacă voi, care sunteţi răi, ştiţi să daţi daruri bune copiilor voştri, cu cât mai mult Tatăl vostru care este în ceruri va da lucruri bune celor ce I le cer! (Matei 7:7-11)

Roagă-te şi posteşte cu răbdare ca să-i vorbească Dumnezeu soţului sau soţiei, care nu dorește copilul să dorească şi el sau ea să aveţi un copil. Domnul Isus a mai spus:

Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. (Matei 6:33)

Crede cuvintele Mântuitorului şi caută mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui şi El vă va binecuvânta şi cu copilul pe care îl doriţi.

Dar se întâmplă uneori că soţul sau soţia nu dorește copilul și se opune naşterii unui copil, tocmai când acesta deja este conceput. În aşa caz…

Categoric NU ACCEPTA AVORTUL

Din momentul conceperii unui copil, acesta este un OM VIU  şi avortul este una din cele mai feroce crime pe care le săvârşesc oamenii împotriva propriilor copii. Nu trece de partea ucigaşilor, chiar dacă soţul sau soţia ta a îmbrăcat hainele însângerate ale criminalilor şi şi te îndeamnă şi pe tine să verşi sângele nevinovat al copilului vostru. Să te împotriveşti cu vehemenţă şi să nu mergi nici odată la o astfel de crimă. Dacă te-ar ameninţa cu divorţul şi ţi-ar cere soţul sau soţia să omori pe fiul de un an sau pe fiica de 5 ani, ai face aceasta? Ştiu sigur că nu vei face aceasta. Ba invers, dacă viaţa copilului tău va fi în pericol cu plăcere vei merge să mori tu doar să-ţi salvezi copiii. Tot aşa să nu accepţi insistenţele sau ameninţările şi stăruinţele nimănui. Chiar dacă va fi să rămâi singur sau singură, Dumnezeu care îţi dăruieşte acest copil îţi va dărui şi tot de ce ai nevoie pentru a-l creşte şi apoi te va bucura făcând din el (sau ea) o binecuvântare pentru tine şi o mângâiere, iar partea ucigaşilor este în iazul cu foc şi cu pucioasă. Dumnezeu să te păstreze tare în credinţă şi să te călăuzească până vei întra în Împărăţia Fiul Său.