Soluții în prevenirea dependenței de jocurile de noroc la copii

480x250.crop_Un politician moldovean a ridicat zilele acestea problema cazinourilor și a sălilor cu jocurile de noroc. El a scris pe blogul său că copiii trebuie să fie protejați de patima jocurilor de noroc și că urmează să propună coaliției de guvernare elaborarea unui plan de acțiuni în vederea prevenirii dependenței de jocuri de noroc la copii.

Este bună această inițiativă, deși întîrziată. Primarul Dorin Chirtoacă începuse lupta cu cazinourile cu ceva timp în urmă, dar nu a avansat prea mult în această privință. Sunt de acord că prevenirea și educarea sunt cuvintele-cheie și soluția pe termen lung. Cu toate acestea lupta trebuie dusă pe toate dimensiunile, inclusiv până la interzicerea acestui business pe teritoriul țării noastre.

Consider că bisericile pot juca un rol esențial în eradicarea acestui fenomen, iar timpul cel mai potrivit acum sunt taberele de vară. Îndemn creștinii să pună în discuții acest subiect în taberele în care participă sau pe care le conduc pentru a aduce o schimbare în această privință. Eu personal voi face acest lucru în tabăra de zi pentru copii, la care voi participa în perioada 18-23 iulie împreună cu studenții școlii internaționale de misiune.

Politicianul invită la dezbateri agenții economici din domeniu, dar și pe toți cei care lucrează cu tinerii și copiii. Cred că ar fi binevenit să invite la aceste discuții reprezentanții bisericilor evanghelice și a organizațiilor creștine, cum ar fi Asociația „Pentru Familie”, care a adus până acum un aport mare la educarea tinerei generații.

De asemenea, vreau să recomand părinților să-și trimită copiii la tabăra de studiere a limbii  engleze – English for a new life camp. La această tabără copiii vor învăța multe lucruri utile din Cuvîntul lui Dumnezeu ca să poată fi în stare să deosebească între bine și rău.

Un articol relevant despre jocurile de noroc l-a scris Vasile Filat pe acest site. Îl puteți citi aici.