Soluții pentru cei care vor să slujească într-o țară străină

Întrebare:

Am venit în America pentru că la Moldova sufeream de foame…  Aici , însă aproape că nu mai fac nimic pentru Dumnezeu… Ce pot face… țară străină , limbă străină, oameni străini… Copiii  dacă la Moldova aveau discuții  la școală despre credința în Dumnezeu, cântau în adunare, duceau un mod de viață sănătos jucându-se în aer liber, apoi aici stau numai pe internet… Ce as putea face eu acum…!!!!! Poate că am dat intrebarea nu numaidecat ca să primesc un răspuns concret  (desi as avea nevoie de el), ci….poate că mi-am descărcat puțin sufletul…sau poate fi și o avertizare pentru alții care pornesc pe același drum…   multumesc.

 

Cu mare părere de rău, am auzit multe mărturisiri de genul acesta. Mulți părinți, care pleacă în SUA pentru un trai mai bun, ajung să le pară rău. Înainte de a vă da niște sfaturi, aș vrea să vă verificați și să analizați motivul emigrării dumnevoastră.  Dacă ați înțeles clar că este voia Lui Dumnezeu să plecați, atunci sunt câțiva pași pe care trebuie să-i întreprindeți:

Învățați limba

Dacă totuși locuiți în țara aceasta, este frumos să vă dați toată silința să învățați limba acestei țări. Începeți cu Evanghelia după Ioan. Rugați-i pe copii să vă ajute să citiți această carte din Biblie, în limba engleză. Presupun că ei deja cunosc limba mai bine decât dumnevoastră. Apoi învățați cuvintele de bază de care aveți nevoie ca să spuneți Evanghelia în engleză localnicilor. Dacă aveți posibilitate, mergeți și la niște cursuri speciale pentru a vă îmbunătăți nivelul de engleză.

Rugați-vă ca Domnul să vă arate unde puteți sluji

Eu sunt sigură că sunt multe – multe feluri în care puteți sluji. Dumnezeu, care vede sinceritatea inimii dumnevostră, cu siguranță vă va pune pe inimă o slujire anumită.

Vorbiți cu păstorul bisericii dumnevoastră

Spuneți-i despre dorința dvs de a face ceva mai mult pentru Domnul. Împreună gândiți-vă cum vă puteți implica mai mult în societatea în care locuiți.

Observați nevoile din jurul dumneavoastră

Poate sunt oamenii străzii, poate cerșetori, poate locuiesc bătrâni care au nevoie de ajutor. Poate e nevoie să faceți curățenie sau să vopsiți ceva. Sunt așa de multe nevoi pe care le puteți împlini!

Mergeți la spitalul sau spitalele din localitate

Slujirea prin spitale este un mod deosebit de a-L proclama pe Hristos. Omenii în durere sunt mult mai receptivi la mesajul Evangheliei. Știați că spitalul a fost inventat doar după ce a apărut creștinismul? Un local unde oamenii vin să fie tratați, încurajați și mângâiați. Și dumnevoastră aveți un balsam vindecător – Cuvântul lui Dumenzeu. În SUA este pe larg practicat voluntariatul, așa că puteți liber merge, ca biserică sau personal, și să vă oferiți ajutorul pentru câteva ore pe săptămână. 

Ieșiți din cercul de oameni cu care vă simțiți comod

Deobicei imigranții formează comunități și se rezumă la comunicarea doar cu cei din țara lor. Nu faceți lucrul acesta. Este de apreciat faptul că doriți să vă păstrați limba, tradiția și este normal să ne placă să fim cu cei cu care ne simțim comfortabil, dar sunt și multe lucruri frumoase pe care le puteți învăța și de la localnici. Zidiți relații cu familiile localnicilor.  Astfel spectrul de slujire se va mări. Veți înțelege mai bine contextual țării, orașului în care locuiți. Veți avea mai multe oportunități de slujire.

Gândiți-vă cum puteți ajuta biserica din care ați plecat (din Moldova)

Poate puteti face ceva util pentru localitatea de unde ați plecat, pentru biserica locală. Luați legătura cu pastorul din acea localitate și întrebați-l care sunt nevoile bisericii.

Cât privește problema copiilor, problema internetului și statul fără folos în fața computerului ore în șir există și la Moldova. Începeți prin a sluji altora și învățați-i și pe copii să slujească, dați-le activități care îi vor acapara mai mult decât computerul. Implicați-i în slujirea dumnevoastră. De exemplu doriți să ajutați pe cineva, spunți-le și copiilor despre acestă nevoie, lasă să vină și ei cu ideiile lor de ajutorare, poate pot strange ceva bani și puneți împreună pentru a face donațiile necesare, sau copii pot da din jucăriile lor, din hăinuțele lor. Gândiți-vă la o cauză pentru care să lucrați toți împreună.

Dacă nu vă implicați dumnevoastră în viața copiilor acum, se va implica cu siguranță altcineva și nu neapărat cineva cu principii biblice.

Domnul să vă ajute!