Cum să procedeze femeia care rămâne nesatisfăcută în căsătorie şi recurge la masturbare?

Întrebare:

Sunt căsătorită de aproape un an şi pentru că soţul meu nu ştie să mă aducă la orgasm, apelez din când în când la păcatul malahiei. Îmi doresc din tot sufletul să scap de acest oribil păcat, dar făcând dragoste cu el, mă stârneşte şi ajung iar la păcatul malahiei… Are voie să-mi mângâie cu mâna zonele erogene în timp ce facem dragoste pentru a ajunge la orgasm? Sau este păcat? Dar dacă mă mângâie înainte sau după ce facem dragoste? Scrie în îndreptarul de spovedanie că malahia între bărbat şi femeie este păcat. La ce se referă? Vă rog să-mi răspundeţi, am nevoie de ajutor. Mulţumesc anticipat.

Ce este păcatul malahiei?

Dicţionarul Explicativ al Limbii Române dă următoarea definiţie a cuvântului.

malahíe (malahíi), s.f. – Onanism, masturbare. Ngr. μαλαϰία (Cihac, II, 672; Tiktin). Sec. XVII. – Der. malahist (var. înv. malahian), s.m. (onanist); malastrop, s.m. (Arg., onanist), formație glumeață, de la malahist și strop; mloc, s.n. (onanism), din rus. moloki (Dragoș, BF, IX,112)

Cuvântul “malah” este menţionat în Biblie în următorul pasaj

Nu ştiţi că cei nedrepţi nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu? Nu vă înşelaţi în privinţa aceasta: nici curvarii, nici închinătorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomiţii, nici hoţii, nici cei lacomi, nici beţivii, nici defăimătorii, nici hrăpăreţii nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu. Şi aşa eraţi unii din voi! Dar aţi fost spălaţi, aţi fost sfinţiţi, aţi fost socotiţi neprihăniţi, în Numele Domnului Isus Hristos şi prin Duhul Dumnezeului nostru. (1 Corinteni 6:9-11)

Vă pun mai jos definiţia acestui cuvânt potrivit cu dicţionarul Strong de cuvinte din limba greacă a Noului Testament:

3120 malako,j malakos {mal-ak-os’} Meaning:  1) soft, soft to the touch 2) metaph. in a bad sense 2a) effeminate 2a1) of a catamite 2a2) of a boy kept for homosexual relations with a man 2a3) of a male who submits his body to unnatural lewdness 2a4) of a male prostitute

Potrivit acestei definiţii, malah era termenul aplicat bărbaţilor care se prostituau cu alţi bărbaţi homosexuali. Deci, ceea ce Biblia numeşte malahie este diferit de definiţia dată de DEX şi care este răspândită în poporul nostru. De fapt, întrebarea adresată se referă la practica păcatului masturbării, când un bărbat sau o femeie îşi auto-satisface dorinţa sexuală.

Cei căsătoriţi trebuie să-şi înţeleagă şi îndeplinească datoria de soţ sau soţie

Când l-au întrebat creştinii din Corint pe Apostolul Pavel cum trebuie să fie comportamentul lor sexual în căsătorie, au primit acest răspuns:

Cu privire la lucrurile despre care mi-aţi scris, eu cred că este bine ca omul să nu se atingă de femeie. Totuşi, din pricina curviei, fiecare bărbat să-şi aibă nevasta lui şi fiecare femeie să-şi aibă bărbatul ei. Bărbatul să-şi împlinească faţă de nevastă datoria de soţ; şi tot aşa să facă şi nevasta faţă de bărbat. Nevasta nu este stăpână pe trupul ei, ci bărbatul. Tot astfel, nici bărbatul nu este stăpân peste trupul lui, ci nevasta. Să nu vă lipsiţi unul pe altul de datoria de soţi, decât doar prin bună învoială, pentru un timp, ca să vă îndeletniciţi cu postul şi cu rugăciunea; apoi să vă împreunaţi iarăşi, ca să nu vă ispitească Satana, din pricina nestăpânirii voastre. Lucrul acesta îl spun ca o îngăduinţă; nu fac din el o poruncă. (1 Corinteni 7:1-6)

Conform textului de mai sus, soţul are datoria să împlinească nevoia sexuală a soţiei şi în aceeaşi măsură este datoare şi soţia să-i ofere împlinire sexuală soţului. Dacă soţul nu-şi va îndeplini bine datoria conjugală, soţia va ajunge să fie ispitită de Satana şi acelaşi lucru i se va întâmpla şi soţului dacă soţia lui nu-şi va îndeplini cu responsabilitate datoria de soţie.

Ce să faceţi dacă ești ispitită să te masturbezi?

încetaţi a păcătui practicând masturbarea. Trebuie să-i comunicaţi soţului despre problema pe care o aveţi şi nevoia pentru mângâierile lui. Dar, să fiţi foarte atentă în această discuţie ca să nu răniţi sentimentele lui bărbăteşti. Nici unui bărbat nu-i place să afle că soţia lui nu este împlinită sexual. Nu puneţi problema ca şi plângere, sau ca şi mustrare la adresa lui, sau mai ştiu în ce fel negativ poate fi pusă. Spuneţi-i cuvinte de încurajare şi lăsaţi-l să înţeleagă cât de mult preţuiţi intimitatea lui şi câtă nevoie aveţi de mângâierile lui.

Înţeleg că împreună cu soţul sunteţi un cuplu care doriţi să-I fiţi plăcuţi lui Dumnezeu în toate. De aceea, vă sfătuiesc să faceţi rost de cursul biblic “Căsătorie fără regrete”, care are un întreg capitol dedicat subiectelor care ţin de unirea fizică şi, astfel, veţi învăţa de la Dumnezeu cum să trăiţi o viaţă plăcută înaintea Lui şi să aveţi împlinire în relaţia conjugală.