Care sunt soluţiile creştinului în confruntarea cu masturbarea şi poluţiile nocturne?

Care sunt soluţiile creştinului în confruntarea cu masturbarea şi poluţiile nocturne?Întrebarea la care voi răspunde în acest articol mi-a fost adresată de către un cititor care are anumite nedumeririi în confruntarea cu masturbarea:

Aș dori să vă întreb ceva, ziceți că nu este bine ca tinerii să se masturbeze, căci este păcat și să avem cam de fiecare dată poluții și să stăm în fiecare zi să ne trezim plini de spermă, scuzați limbajul, dar eu vorbesc liber sau să te termini pe tine. Aș dori să-mi dați și mie un răspuns. Părerea mea este că Dumnezeu ne-a făcut așa, acuma spuneți-mi si mie, dacă nu ne masturbăm avem poluții, dar dacă este așa şi te duci la cineva în vizită sau te duci la munte, la mare undeva și te trezești dimineața plin de spermă din cauza poluției? Ceea ce vreau să vă întreb, dacă tot așteptăm de la Dumnezeu persoana potrivită și să nu curvim, ce ar trebui să facem, până la urma nu o sa stau să mă trezesc în fiecare dimineață plin de spermă.

Voia lui Dumnezeu este sfinţirea noastră şi în Epistola către Tesaloniceni Apostolul Pavel a scris:

Voia lui Dumnezeu este sfinţirea voastră: să vă feriţi de curvie; fiecare din voi să ştie să-şi stăpânească vasul în sfinţenie şi cinste, nu în aprinderea poftei, ca Neamurile care nu cunosc pe Dumnezeu. (1 Tesaloniceni 4:3-5)

Soluţia creştinului este sfinţirea personală şi aceasta se realizează în felul următor:

  1. Să fugi de curvie. Aceasta implică nu doar actul imoral în sine, ci orice provocare la nivel de gândire sau întreţinere a gândurilor erotice.
  2. Să ştii să-ţi stăpâneşti vasul în sfinţenie şi cinste. Să ai o înţelepciune elementară de viaţă prin care să ştii să te stăpâneşti şi fereşti de provocările sexuale. Să eviţi filme cu tentă sexuală, cărţi, reviste şi chiar şi discuţii cu prietenii care nu-l cunosc pe Dumnezeu sau care pretind că Îl cunosc, dar trăiesc în aprinderea poftelor, într-un cuvânt…
  3. Să nu-ţi aprinzi poftele sexuale, cum trăiesc Neamurile care nu-L cunosc pe Dumnezeu, ci să eviţi orice astfel de provocări.

Iar atunci când în mintea ta se ridică gânduri şi provocări sexuale, să te gândeşti şi să răstorni izvodirile sexuale ale minţii, aşa cum scrie în pasajul din Sfintele Scripturi care zice:

Măcar că trăim în firea pământească, totuşi nu ne luptăm călăuziţi de firea pământească. Căci armele cu care ne luptăm noi nu sunt supuse firii pământeşti, ci sunt puternice, întărite de Dumnezeu ca să surpe întăriturile. Noi răsturnăm izvodirile minţii şi orice înălţime care se ridică împotriva cunoştinţei lui Dumnezeu; şi orice gând îl facem rob ascultării de Hristos. (2 Corinteni 10:3-5)

Din perspectiva necredincioşilor, ceea ce spune Cuvântul lui Dumnezeu pare imposibil de realizat şi aceasta pentru că ei nu cunosc pe Dumnezeu şi nici puterea Lui măreaţă. Dar în noi, cei care am crezut în Domnul Isus Hristos, Dumnezeu desfăşoară o mare putere şi ne-a dat arme duhovniceşti, care nu sunt supuse firii pământeşti, adică sunt mult mai puternice şi pot să supună firea pământească (care te robeşte prin masturbare şi gândurile erotice care îţi provoacă poluţiile nocturne). Iar dacă eşti creştin, mai mult decât sperma vărsată peste tine dimineaţa, ar trebui să te deranjeze faptul că ai permis să se ridice în mintea ta izvodiri, adică gânduri sexuale şi le-ai întreţinut până acolo, încât în visurile tale ţi-ai dat frâul şi ai săvârşit preacurvie (dovadă este sperma de pe hainele tale). Aceasta trebuie să te pună pe gânduri şi să te neliniştească… Caută să înţelegi puterea lui Dumnezeu, pe care ai primit-o prin Duhul Sfânt şi să foloseşti armele primite de la Dumnezeu, pentru a învinge poftele firii şi ca să răstorni izvodirile minţii şi orice înălţime care se ridică împotriva cunoştinţei lui Dumnezeu. Învaţă cum să faci orice gând rob ascultării de Hristos şi trăieşte o viaţă creştină victorioasă. Aşa să ne ajute Dumnezeu pe toţi.