Cum să reziști într-o casă cu oameni care blestemă? (4 sfaturi)

Întrebare: 

Pacea Domnului! Vreau să vă întreb și eu ceva, eu trăiesc într-o familie care stau mulți într-o casă și nu sunt credincioși și ei blestemă mult, fac numai lucruri rele. Stând cu ei în casă, aud tot ce fac ei, vă dați și dumneavoastră seama că e rău, am vrut să plec din curte și nu pot, pentru că n-am găsit unde să stau. M-am rugat Domnului ca să mă ajute să mă mut, dar nici un răspuns din partea Lui. Dumneavoastră ce spuneți să fac? 

Primind mesajul dumneavoastră, m-am rugat Domnului ca să vă ajute în situația aceasta, să vă dea răbdare și să vă ajute să găsiți un loc unde să vă puteți muta să locuiți. În continuare vreau să vă sfătuiesc să faceți aceste patru lucruri.  

 

Familie mare care se ceartă

1. Să răbdați

În Cuvântul lui Dumnezeu este scris: 

Fraţii mei, să priviţi ca o mare bucurie când treceţi prin felurite încercări, ca unii care ştiţi că încercarea credinţei voastre lucrează răbdare. Dar răbdarea trebuie să-şi facă desăvârşit lucrarea, ca să fiţi desăvârşiţi, întregi şi să nu duceţi lipsă de nimic. (Iacov 1:2-4)  

Situația în care vă aflați este o încercare și dacă Dumnezeu a îngăduit-o, să știți că este pentru a vă produce răbdare – o mare virtute creștină despre care puțin se vorbește acum și care nu prea este la modă, dar este de mare preț înaintea lui Dumnezeu, de aceea vă sfătuiesc să învățați răbdarea și apoi…

2. Să vă rugați

Tot în Cuvântul lui Dumnezeu este scris: 

Nu vă îngrijoraţi de nimic; ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus. (Filipeni 4:6-7)  

Presupun că aveți multe griji, vă gândiți ce veți face mai departe, ce va fi când vor mai crește copiii etc. Dumnezeu spune că trebuie să aduceți înaintea Lui toate nevoile pe care le aveți și să nu vă îngrijorați, ci să vă puneți nădejdea în El și, mai înainte ca să se rezolve problemele despre care mi-ați scris, se va rezolva problema cea mai mare – va reveni pacea lui Dumnezeu în inimă și El vă va păzi inima și gândurile în Hristos Isus. Lucrul acesta este de cea mai mare importanță, căci orice om preferă mai mult să aibă pace în inimă în timp ce se află în împrejurări grele decât să-i fie toate din afară bine și să aibă tulburare în inimă. Și mai este scris încă: 

Să nu fiţi iubitori de bani. Mulţumiţi-vă cu ce aveţi, căci El însuşi a zis: „Nicidecum n-am să te las, cu nici un chip nu te voi părăsi.” Aşa că putem zice plini de încredere: „Domnul este ajutorul meu, nu mă voi teme: ce mi-ar putea face omul?” (Evrei 13:5-6) 

Am citit versetul ca să luați aminte la promisiunea lui Dumnezeu că nu vă va părăsi cu nici un chip și se va îngriji de nevoile dumneavoastră. 

3. Căutați soluție

Nu este normal să rămâneți pentru totdeauna să stați așa de mulți într-o singură casă. Trebuie să faceți efortul să vă închiriați o casă cu soțul și copiii și să stați doar familia voastră. Dacă nu aveți de lucru, căutați-vă de lucru și nu încetați să căutați și un apartament sau o casă, sau cel puțin două camere care să le închiriați și să vă puteți muta cu familia ca să locuiți singuri. 

4. Vestiți-le Cuvântul lui Dumnezeu celor care stau cu voi

Dacă spuneți că ei blestemă, este foarte rău. Și trebuie să le spuneți de aceasta. Citiți-le din Scripturi, vorbiți-le despre Dumnezeu și spuneți-le despre Domnul Isus Hristos și mântuirea care este în El. Nu vă concentrați prea mult la păcatele care le fac cei din casa unde locuiți, ci mai mult la harul și biruința care este în Domnul Isus Hristos. Ajutați-i să-L cunoască pe Domnul Isus și să dorească să devină ucenicii Lui. 

 

Așa să vă ajute Dumnezeu.