Slujitori din Ucraina, Moldova și Armenia au studiat inductiv 1 Petru

Peste 100 de slujitori de biserici, bărbați și femei, din Ucraina, Moldova și Armenia au studiat inductiv Epistola I Petru în perioada 18-27 mai. Mia și Costel Oglice, directorii Misiunii „Precept Ministries Eurasia” și fondatorii Institutului de Studiu Biblic Inductiv au predat acest curs în incinta bazei de odihnă “Primorskaia – Galateia” din localitatea Kirilovka, care se află pe malul mării Azov.  

Lucrarea Precept Ministries din Eurasia cuprinde 68 de țări, unde Institutul de Studiu Biblic Inductiv are 80 de filiale, dintre care 15 se află în orașele mari ale Ucrainei. Sesiunea de la Kirilovka se desfășoară în fiecare an în luna mai și aici se adună profesorii și echipele institutelor. 

 

 

 

În fiecare seară participanții au mărturisit despre lucrările frumoase pe care le face Dumnezeu în orașele și aria lor. Astfel, pe parcursul ultimului an, în Ucraina, și-au început studiile la institut 106 persoane care, împreună cu ceilalți 643 de studenți care își fac studiile, au predat Cuvântul lui Dumnezeu în mod sistematic la peste 4300 de oameni din 111 localități și au desfășurat 60 de tabere cu 3050 de participanți. De asemenea, au mai organizat 110 conferințe și seminare în 42 de localități, unde au studiat Biblia după metoda inductivă peste 5000 de oameni. 

 

 

Tot în timpul acestei sesiuni am celebrat și cea de a 53-a graduare a Institutului de Studiu Biblic din Eurasia la care au absolvit și au primit diploma 8 surori din Ucraina. Ele au parcurs tot programul Institutului și au predat ucenicilor toate cursurile studiate pe parcursul a 3 ani. 

 

 

Din Moldova am participat la această sesiune împreună cu echipa de instructori de Taekwon-Do, care vor preda la Școala Internațională de Misiune. Levon Avaghan este instructor de Taekwon-Do și face o frumoasă lucrare creștină prin acest sport în Armenia. 

 

 

Împreună cu instructorii Școlii Internaționale de Misiune ne-am antrenat intensiv și am revizuit în cele mai mici detalii tot programul care urmează să le fie predat studenților din 15 țări, care vor fi pregătiți intensiv timp de două luni, începând cu 23 iunie. 

 

 

Împreună cu toți participanții ne-am rugat pentru lucrarea din întreaga Eurasia și am hotărât să facem trei colecte speciale. Pentru studenții Institutului din Nepal care au fost afectați de cutremurul devastator s-au adunat 2740 de hrivne și 155 dolari. Pentru frații noștri creștini din Iraq care s-au refugiat din locurile invadate de teroriștii Statului Islamic s-au adunat 1560 de hrivne și 150 dolari. Studenții s-au implicat să ia parte la desfășurarea unei tabere pentru 400 de copii din regiunile afectate cel mai mult de război ale Ucrainei și pentru această lucrare s-au adunat 1910 hrivne și 150$. Ne rugăm să împlinească Dumnezeu deplin toate aceste nevoi și tare mult ne bucurăm să vedem credința sfinților care lucrează în dragoste. 

 

 

După studierea cursului studenții au luat manuale pentru ucenicii lor ca să le predea Epistola I Petru. 

 

Sesiunea s-a încheiat cu un examen în scris pe care l-a susținut cu succes fiecare student. 

 

Chiar dacă sesiunea s-a desfășurat într-o zonă foarte apropiată de locul conflictului militar și chiar dacă avioanele militare zburau pe deasupra bazei unde studiam noi, Dumnezeu ne-a protejat și acolo și în drum și Îi mulțumim pentru aceasta, dar mulțumim și sfinților care au știut și s-au rugat pentru această lucrare. Împreună cu toată echipa din Moldova am ajuns cu bine acasă, ca să mergem împreună cu rudele și prietenii noștri la weekendul din 29-31 mai de la Călărași unde vom studia cursul “Cerul, iadul și viața de după moarte”. Vă invităm să studiați împreună cu noi acest curs. Pentru înscriere și informații suplimentare, contactați-ne la telefonul 069043143. 

 

În vara acestui an îi vom avea ca și oaspeți pe Mia și Costel Oglice, directorii „Precept Ministries Eurasia” la Festivalul Precept Ministries Moldova 2015 care se va desfășura în perioada 27 iulie – 1 august în localitatea Ivancea, rn. Orhei, unde va fi predat cursul ”Căsătorie fără regrete”. Pentru detalii și înscriere, contactați-ne la 069966779.