Sistemul de învățământ încotro? | Editorial Radu Blendarencu

Știrea precum că în școlile din țara noastră s-a lansat campania “Copii LGBT în școala ta” a bulversat o societate întreagă. Campania prezintă o serie de materiale care spun autorii acestei rușinoase inițiative de a conștientiza drepturile copiilor LGBT. Este trist și dureros că prin această campanie se urmărește otrăvirea minții copiilor noștri. Se știe bine că discernământul este departe încă de mintea copiilor și astfel de informații nu vor aduce decât la o creștere masivă a interesului copilașilor din școlile noastre la acest mod imoral de viață.

În loc ca vremurile bune să se fi început cu pregătirea copiilor pentru viață, pentru a-i învăța castitate, valoarea familie într-o societate depravată, cineva crede că cea mai mare problemă pe care o are sistemul de învățământ este cunoștință despre ceea ce definește Biblia drept păcat. Un păcat distrugător și nociv îmbrăcat cu haine ale chipului acestui veac va face ca societatea noastră, și așa mult chinuită și înglodată în păcat să mai adauge un cui la fragilitatea instituții familiei. Mă gândesc la viitorul copiilor țării noastre cu ce idei vor crește și în loc să viseze să creeze familii, asemenea învățături vor adânci și mai mult criza în care ne aflăm.

Cum este posibil ca asemenea campanii să se desfășoare fără a se consulta asociațiile părintești, având în vedere sensibilitatea acestuia. De ce oare autoritățile de la Ministerul Educației încalcă dreptul părinților de a-și educa copiii în conformitate cu convingerile lor religioase? Mă mir cum așa zișii experți în educație au aruncat această bombă fără a lua în calcul și consecințele ei. Chipurile prin această campanie se dorește oprirea batjocurei în școli de către copii. Însă stimați specialiști de la minister, bullying-ul sau batjocura nu se oprește cu astfel de campanii otrăvitoare. Mai bine spuneți că suntem lași, pentru că mereu comunitatea LGBT s-a ascuns fie în spatele romilor, fie s-a folosit de diferite minorități naționale doar pentru a-și promova în cel mai rușinos și agresiv, modul păcătos de viață.

Societatea trebuie într-un final să înțeleagă că această idiologie va deveni tot mai agresivă dacă se va lua nici o atitudine pentru că sunt convins că familia și educația spirituală și morală stau la baza prezentului și viitorului Republicii Moldova. O familie sănătoasă din punct de vedere moral și puternică din punct de vedere spiritual stă la baza unei familii depline. Iar ce fel de țară să fim depinde în mare măsură de modul în care ne educăm copiii. Suntem responsabili pentru viitorul lor și nu, categoric nu îmi doresc ca copii mei să fie astfel “informați”.

Mă tem că ceea ce se presupunea în societate se adeverește și anume că una din prioritățile actualei guvernări va fi și aceea de a impune agenda LGBT în societatea noastră. Mă mai surprinde și prin faptul că cei de la Minister nu au venit cu nici o reacție însă, unii promotori ai agende, după ce s-au fălit că au fost primii deputați din istorie care au participat la marșul comunității LGBT, acum același partid susține astfel de campanii în plină perioadă de criză, când ar trebuie pe genunchi în rugăciuni să cerem mila lui Dumnezeu asupra țării noastre. Mă rog ca să le vină mintea trează și rațiunea să predomine ca astfel de acțiuni să fie oprite și țara noastră să își îndrepte ochii spre Dumnzeu dar nu spre cei care fac din puterea primită de la cetățeni o groapă pentru țara noastră.