Singura învățătură corectă despre viața de după moarte. Impresii de la weekend-ul #bunavestirea

Împreună cu prietenii am avut un timp deosebit de frumos la weekend-ul organizat de Biserica „Buna Vestire„.

  

Am studiat ce spune Biblia despre viața de după moarte, singura învățătură corectă

Deși mai multe religii susțin că asigură calea către Împărăția Cerurilor după moarte, nu poate fi decât doar una adevărată. Deci, nu trebuie să o alegi pe cea care îți convine mai mult sau ți se pare mai aproape de adevăr, ci pe cea adevărată.

Când este adusă în discuții viața de după moarte, de fiecare dată aud argumentul oamenilor cărora le place să rămână în neștiință: ”Cine a venit de acolo ca să știm ce este acolo?”. Fac impresia acești oameni că nu au auzit niciodată despre Isus Hristos sau poate cred că este un mit. Dar, o dovadă de netăgăduit există, înregistrată în istorie – învierea Celui care știe toate despre viața de după moarte, care a fost în Locuința Morților și a 3-a zi a înviat și a lăsat întregii omeniri învățătura ce trebuie să o cunoaștem despre viața de după moarte:

După patima Lui, li S-a înfăţişat viu, prin multe dovezi, arătându-li-Se deseori timp de patruzeci de zile şi vorbind cu ei despre lucrurile privitoare la Împărăţia lui Dumnezeu. (Faptele Apostolilor 1:3)

Dumnezeu nu ţine seama de vremurile de neştiinţă şi porunceşte acum tuturor oamenilor de pretutindeni să se pocăiască, pentru că a rânduit o zi în care va judeca lumea după dreptate, prin Omul pe care L-a rânduit pentru aceasta şi despre care a dat tuturor oamenilor o dovadă netăgăduită prin faptul că L-a înviat din morţi…” (Faptele Apostolilor 17:30-31)

Învățătura Domnului Isus este vrednică de crezare, este de la Cel care știe toate detaliile despre Împărăția Cerurilor, viața de după moarte și este unica cale într-acolo:

Isus i-a zis: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine. (Ioan 14:6)

Am studiat în detalii despre viața de după moarte

Despre viața de după moarte putem cunoaște multe detalii de la Cel care pregătește locul în cer pentru noi: 

Să nu vi se tulbure inima. Aveţi credinţă în Dumnezeu şi aveţi credinţă în Mine. În casa Tatălui Meu sunt multe locaşuri. Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc. Şi după ce Mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine, ca , acolo unde sunt Eu, să fiţi şi voi. (Ioan 14:1-3)

Toate aceste detalii sunt descrise pe paginile Sfintelor Scripturi. Am studiat textele biblice la subiect în baza cursului ”Cerul, Iadul și viața de după moarte”.

Am învățat despre iad și rai, pentru cine sunt aceste destinații și cum/când poți să o alegi, pământul și cerul nou, înviere, trupurile noastre după înviere, viața în Împărăția lui Dumnezeu; ordinea acestor evenimente.

Am avut un timp frumos de părtășie, odihnă, jocuri

Toate aceste 3 zile am petrecut un timp frumos împreună. Ne-am rugat, am cântat laudă Domnului, am jucat volei și extreme sport (pentru mine 🙂 am tremurat încă două ore după).

 

 

Mulțumim învățătorului nostru, Vasile Filat!

Cu recunoștință scriu MULȚUMESC învățătorului nostru scump, Vasile Filat. Mulțumim pentru lecțiile predate atât de clar și interesant, pentru toată grija și dragostea pe care ne-o purtați!

Să nu neglijăm adunarea și legătura frățească

Biblia avertizează cu privirile la apatia care va lovi credincioșii în zilele din urmă. Să fim treji, să veghem și să urmăm îndemnurile Scripturii, așa cum făceau primii creștini: 

Să nu părăsim adunarea noastră, cum au unii obicei; ci să ne îndemnăm unii pe alţii, şi cu atât mai mult, cu cât vedeţi că ziua se apropie. (Evrei 10:25)

Ei stăruiau în învăţătura apostolilor, în legătura frăţească, în frângerea pâinii şi în rugăciuni. (Faptele Apostolilor 2:42)

Nu ignora serviciile divine ale bisericii, dimpotrivă, pune prioritate pe ele!

În fiecare marți la 18:00 invit tinerii la serviciile divine de tineret Generația Curată. Mâine vom învăța de la Vasile Filat cum să petrecem vara pentru Hristos, în slujba Evangheliei. Miercuri, tot la Generația Curată, vom avea o întâlnire cu scriitorul Vasile Ernu.

La serviciile divine de joi, ora 18:00, începem să studiem un alt curs – ”Cum poți ști dacă Dumnezeu este Tatăl tău?”. Puteți veni la 17:00, înaintea de începerea lecției de studiu, ca să avem un timp frumos de părtășie la ceai. Duminica serviciile divine se încep la orele 14:00. 

Vă așteptăm cu drag în aceste zile din săptămână pe str. Ciocârliei 2/8. Pentru alte evenimente – seminare, conferințe, grupe de studiu, abonați-vă la pagina de facebook a Bisericii ca să fiți la curent cu acestea. 

Continuați să vă rugați pentru proiectul ”Dreptul la Viață al Copilului Nenăscut” și piedicile care au apărut acum.