Și persoanelor cu dizabilități le place studiul biblic

Recent ne-am întors din Vadul lui Vodă unde am predat un studiu biblic într-o tabără pentru invalizi. Cursul pe care l-am predat a fost ELIBERAREA DE FRICĂ. Eu am predat la grupa rusă, iar Ina (soția mea) a predat la grupa română. În tabără am avut aproximativ 150 persoane din Republica Moldova, Ukraina, Belorusia și România.

 

A fost un curs minunat pentru această categorie de oameni care zac în felurite frici, fobii și situații deznădăjduite. Am fost încurajați să vedem cum acești oameni cu diferite limitări fizice (unii fără mîini, fară picioare, muți, surzi) au scris și au studiat Cuvîntul lui Dumnezeu cu mare ardoare și sete.

 

O doamnă pe nume Maria a mărturisit că de 6 ani nu putea scăpa de o frică, iar după a doua lecție Dumnezei i-a dat eliberarea. Cătălin, un bărbat din România care este și el invalid, imobilizat într-un cărucior cu rotile, a mărturisit că i-a plăcut foarte mult studiul biblic ELIBERAREA DE FRICĂ și a spus că ar vrea să predea acest curs în țara lui. Cătălin este fondatorul unei asociații pentru invalizi din România. 

Ne-am bucurat să oferim, de asemene,a 10 cărți unui bărbat din Leova care va merge după tabără ca să deschidă un grup de studiu cu persoane din localitatea lui. Și acest om este în cărucior și slujește ca și diacon într-o biserică din Leova.

 

Îmi amintesc un caz similar, cu cîțiva ani în urmă când am predat cursul NUMELE LUI DUMNEZEU la tabăra pentru invalizi, o soră cu lacrimi în ochi îmi mulțumea pentru ceea ce a descoperit, studiind numele IEHOVA RAFA.” Am înțeles, spunea ea, că boala nu este doar din cauza păcatului așa cum am fost învățată și acuzată, ci că boala poate fi și pentru gloria lui Dumnezeu, când sunt slabă atunci sunt tare!”