Și iubirea de putere este rădăcina tuturor relelor

 „Iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor”. Așa i-a spus într-o scrisoare Sfântul apostol Pavel unuia din ucenicii săi preiubiți, Timotei. Un adevăr foarte actual și în zilele noastre. În acest context aș mai adăuga că și iubirea de putere stă la originea multor rele care se întâmplă în țara noastră. Goana după poziții îi îndepărtează pe unii oameni de la principiile și valorile pe care odată le rosteau cu voce peste tot unde mergeau în această țară.

Săptămâna trecută am fost cu toții martori ce înseamnă fățărnicie și duble standarte în viața politică de la noi. După ce mai au încercat cu vehemență să ne convingă că ei sunt cei care vor lupta pentru ca Moldova să iasă din sărăcie, ca Moldova să nu mai aibă regim comunist, tocmai ei ,acești politicieni, s-au luat de mână cu cei care au promovat minciuna și sunt dușmani ai Evangheliei prin tot ce au făcut în trecut. Fățărnicia acestora s-a manifestat duminică, când am sărbătorit Învierea Domnului Isus. După ce te unești cu comuniștii vii să iai lumină de la așa -numitul foc haric, chiar ceva nu se leagă… Nu este oare aceasta fățărnicie? Chiar dacă acest foc nu are nici o relevanță biblică, din purul considerent omenesc nu se leagă cum un partid care zicea că promovează valorile creștine se unește cu o formațiune a cărui doctrină a stat la baza multor crime.  Dar deja știu că se vor scuza că au făcut acest lucru în numele compromisului și al binelui țării. Dar tocmai aproape toată țara a fost scandalizată de aceste colaborări între comuniști și al doilea mare partid din actualul legislativ.

Vreau să vă aduc aminte doar câteva din acțiunile la care au participat împreună cele două mari partide din parlament. Prin urmare, în Vinerea Mare legiuitorii țării noastre au votat mai multe proiecte scandaloase  printre care inițiativele cu privire la modificarea Legii cu privire la Guvern, a Codului Electoral, a Legii cu privire la Curtea Constituțională, dar şi plasarea Centrului Național Anticorupție în subordinea Guvernului au fost introduse pe ordinea de zi a şedinţelor plenare ale Legislativului, prin votul comun al deputaţilor PCRM şi PLDM. Între iniţiativele aprobate figurează sporirea atribuțiilor prim-ministrului interimar, prin dreptul acestuia de a propune modificări în cadrul componenței Cabinetului de miniștri, analiza impactului introducerii sistemului electoral mixt, dar şi proiectul care prevede ca Centrul Național Anticorupție să revină în subordinea Guvernului. Precizez , în context, că fracţiunea Partidului Liberal Democrat din Moldova a depus un proiect de lege, care prevede reîntoarcerea CNA în subordinea Guvernului. Proiectul, înregistrat marţi, 30 aprilie, vine în contextul în care funcţia de premier aparţine acestei formaţiuni, iar mai mulţi miniştri ai PLDM figurează într-o serie de dosare instrumentate de CNA. Astfel, potrivit proiectului elaborat de PLDM, CNA ar urma să treacă în subordinea Guvernului, iar directorul acestuia va fi numit şi eliberat din funcţie de primul ministru. La fel, cei doi directori adjuncţi ai Centrului ar urma să fie desemnaţi de Executiv.

Toate aceste acțiuni au fost aspru criticate de oficialii europeni, dar acest lucru mai puțin contează pentru unii, pentru că setea după putere greu poate fi stăvilită.

   Mă întreb: cum privește Dumnezeu la cei care au venit să ia lumină pe de o parte, dar pe de altă parte apelează la răzbunare? Cum se leagă lumina cu răzbunarea, care până la urmă ,dacă suntem creștini, trebuie să știm este a Domnului? Acum în preajma acestor sărbători, mă aliniez și eu dorinței președintelui țării care speră ca Dumnezeu să le lumineze mintea și cugetul celor 101 de deputați care  fac legi și tot ei le anulează, doar că, din păcate, nu pe toate care cu adevărat sunt rele și dăunătoare.