Cum să faci o scenetă pentru programul de nuntă (7 sfaturi)

Întrebare:

Aș vrea niște scenete frumoase pentru nuntă. Cum pot să găsesc? Puteți să mă ajutați?

Programul de nuntă poate fi larg și foarte creativ. Unul din elementele programului de nuntă pot fi scenetele. Desigur că se poate de folosit și pantomimă, pe fon muzical. Dar cel mai bine ar fi ca sceneta să fie originală.

Iată mai jos câteva lucruri de care trebuie să ținem cont când facem o scenetă la programul de nuntă.

1. Să fie urmărit un adevăr pe care toți să-l înțeleagă

Atunci când pregătești din timp sceneta, te gândești ce dorești ca oamenii să înțeleagă din ea. Fie că e un sfat pentru miri, fie că arăți importanța comunicării sau relația cu copiii sau cum au făcut mirii cunoștință, etc.

2. Să fie scurtă, dar cu înțeles

Cel mai potrivită durată a unei scenete este între 5-7 min. Dacă trec 10 minute și sceneta încă nu s-a terminat, oamenii încep deja a-și pierde atenția. De aceea, cu cât sceneta e mai scurtă cu atât e mai bine, așa că să împlinești cerința de la punctul 1.

3. Să fie luați în seamă mirii

Pentru că este nunta mirilor este bine ca sceneta să fie dedicată lor, să fie despre ei sau chiar pot participa și ei.

4. Să fie decentă

Cuvintele, ideea și tot ce se arată în scenetă să fie foarte decent și plăcută pentru toți. Să nu fie folosite cuvinte urâte, rusisme, glume proaste, așa încât cineva să se simtă ofensat. Chiar dacă și încercați să imitați pe cineva să fie făcut așa ca să se simtă bine și nu rău din ceea ce se arată.

5. Să se termine pozitiv, nu negativ

Este bine atunci când sceneta se termină cu ceva bun la sfârșit.  Atunci când sceneta se termincă cu ceva negativ, cei ce o privesc rămân mai triști sau se schimbă dispoziția.

6. Să fie și elemente hazlii

Elementele hazlii sunt foarte binevenite într-o scenetă. Dar să nu fie toată sceneta doar glume și nimic adevăr sau concluzie. Cu atât mai mult că este vorba de nuntă, sceneta trebuie să fie hazlie, dar totdeauna cu limită.

7. Să fie cu adevăr biblic

Toată sceneta să aibă firul roșu în toate acțiunile sau cuvintele rostite, ca să arate un adevăr bazat pe Sfânta Scriptură, așa ca și cei care nu sunt creștini să înțeleagă și să dorească să aibă o căsătorie bazată pe Cuvântul lui Dumnezeu.

O sugestie ar fi să fie filmată sceneta sau pantomima și să fie arătată în ziua nunții, acolo se pot face mai multe efecte și să se arate mai multe lucruri. De exemplu am văzut filmat pe cântecul “Cele două cuvinte” tinerii de onoare în diferite activități: la tăiat lemne, la făcut mâncare, la dat mâncare la animale, etc. și, la sfârșit, nu au terminat fraza TE IUBESC, dar l-au lăsat pe mire să spună cu voce tare miresei:  TE IUBESC!

Iată și cîteva site-uri unde puteți găsi scenete (video sau scenarii)

http://romediacrestin.info/

 http://www.freewebs.com/danaindia/detaliiscenetenunti.htm

http://myjourneytojesus.wordpress.com/2012/08/16/sceneta-nunta-sondajul/