Sfaturi pentru un creier sănătos

Fie că ești profesor, sau elev, student, ai nevoie de aceste sfaturi ca să nu te supra-obosești, și să poți face față la toate lucrările și testele care îți stau în față.

Teme dificile, teste de verificare, examene, termene-limită și o mulțime de proiecte de predat. Fie că ești la școală, la liceu, la facultate sau ai deja un job stabil, mintea îți este solicitată zilnic. De multe ori dăm fuga la farmacie pentru a cumpăra suplimente care să ne ajute, însă se pare că avem la îndemînă o variantă mult mai sănătoasă pe care o putem alege. Iată cinci dintre alimentele care îmbunătățesc sănătatea creierului, dezvoltînd inteligența și memoria.

Ciocolata. A fost dovedit științific faptul că flavonoidele din ciocolată ajută creierul să rămînă sănătos și pot preveni riscul de a face un accident vascular cerebral. De asemenea, ciocolata îmbunătățeste fluxul sanguin și afectează în mod pozitiv celulele cerebrale. Înainte de a susține un examen, este chiar recomandat să mîncați un pătrățel de ciocolată neagră.

 Ouăle. Gălbenușurile ouălor conțin colina, nutrient care se regăsește și în membrana celulelor nervoase. Așadar, data viitoare cînd vă gîndiți să le îndepărtați din meniu pe motiv că ar îngrășa, gîndiți-vă la sănătatea creierului dumneavoastră. Colina se regăsește, de asemenea, în alimente precum soia, ovăzul sau conopida.

 Merele. “Un măr pe zi ține doctorul departe”, spune o vorbă celebră. Sunt complet de acord! Merele aduc o mulțime de beneficii sănătații și sunt foarte cunoscute pentru rolul lor de a preveni boli precum Parkinsonul sau Alzheimerul. Aceste fructe-minune reușesc să mențină sănătatea creierului datorită antioxidanților ce reduc inflamațiile de la nivelul celulelor, dar și oxidarea cauzată de prezența radicalilor liberi.

 Cerealele integrale. Sunt bogate în fibre și se digeră încet, ceea ce le face să fie foarte sățioase și să ajute la menținerea în limite normale a nivelului de sînge din organism, iar în aceste condiții, ne este mult mai ușor să ne concentrăm la ce avem de făcut. Specialiștii în nutriție ne recomandă să consumăm cereale integrale la micul dejun.

 Afinele. Aceste fructe micuțe și delicioase sunt foarte bogate în antocianină, unul dintre cei mai puternici antioxidanți, care previne îmbătrînirea prematură și ajută la îmbunătățirea sănătății sistemului nervos central. De asemenea, afinele ne ajută să avem o memorie mai bună.

 Odihna. Un alt sfat ce ține de menținerea creierului sănătos este timpul de somn. Este bine și necesar ca fiecare om să doarmă 7-8 ore pe noapte. Odihna creierului de asemenea este foarte importantă pentru ca să fiți sănătoși, de aceea nu neglijați și acest aspect.

 Așadar, de felul cum ne alimentăm și felul cum ne odihnim va arăta starea de sănătate a creierului nostru. Fie că sunteți profesor, student sau elev, păstrați-vă creierul sănătos!

 

Aveți grijă de sănătatea Dumneavoastră!