Sfaturi cum să te pregătești pentru noul an școlar

Vacanța este deja pe sfîrșite și aceasta trebuie să pună pe gânduri pe fiecare elev. Cu ce ar trebuie să înceapa pregătirile elevului sau studentului înainte de școală/universitate? La ce ar trebuie să atragi o atenție mai deosebită pentru a fi pregătit totalmente pentru noul an școlar? Vreau să împărtășeșc cu tine cîteva sfaturi ca să fii pregătit și nu stresat.

1.Revizuiește materialul principal predat în anul trecut

Dacă e să vorbim despre ciclul gimnazial, atunci materialul din anii trecuți, în majoritatea cazurilor se repetă în prima jumătate a semestrului I. Repetarea materialului te va ajuta să te încadrezi mai usor în noua treaptă gimnazială. Puțin mai dificil este cu treapta liceală, pentru că aici nu știi ce subiecte vor fi predate, dar o mică informare de la colegii mai mari sau frații care au trecut prin această etapă te vor ajuta să treci pestre stresul de la începutul anului.

2.Tema pentru acasă din timpul verii

Sunt sigură că profesorii au reușit la sfîrșit de an să te bucure cu o listă de lecturi pentru vara care îți stătea în față. Acum dacă primele 2 luni ai savurat din plăcerea verii cu prietenii sau vacanța cu familia, acum a venit timpul pentru lectură! Uită-te la lista pe care o ai și mergi la bibliotecă.

3.Revino la orele de culcare și trezire potrivite programului din timpul școlii

Poți face aceasta treptat pe parcursul săptămînii anterioare începerii școlii, în cazul în care ți-ai schimbat în vacanță obiceiul referitor la orele de somn. Nu lăsa pe ultima zi adaptarea la orele de culcare / trezire. Va fi mult mai dificil!

4.Pregătește un program zilnic pe care îl vei urma în timpul școlii

Poți nota activitățile zilnice într-un orar afișat în camera ta, în care să incluzi perioadele cu activitățile școlare, mesele, activitățile extrașcolare, evenimente speciale și altele. Astfel vei înțelege importanța respectării programului.

Apostol Pavel le-a scris celor din Efes, despre importanța vremii.

”Răscumpăraţi vremea, căci zilele sunt rele.” Efeseni 5:16

Trebuie să veghem la ceea cum folosim timpul pe care îl avem, prioritate fiind Cuvîntul lui Dumnezeu.

5.Determină-ți scopul din acest an

Gîndește-te care este scopul tău din acest an, cum dorești să aduci Cuvîntul lui Dumnezeu colegilor tăi și profesorilor. Scrieți pe o foaie ceea ce dorești să faci, iar la sfîrșit de an pune o bifă la ceea ce ai reușit să faci.

Isus menționează în Matei 10:27

”Ce vă spun Eu la întuneric voi să spuneţi la lumină; şi ce auziţi şoptindu-se la ureche să propovăduiţi de pe acoperişul caselor.”

Dumnezeu să vă ajute să răspîndiți Evanghelia celor din jurul vostru.

6.Nu lăsa cumpărăturile pe ultima sută de metre

Nu cred că îți va fi plăcut să mergi la cumpărături, atunci cînd toate magazinele sunt pline cu oameni și nici nu ai un asortiment mare de alegere. Optează pentru cîteva săptămînii mai devreme de începerea școlii. 

Spre că aceste sfaturi vor fi folositoare în pregătirea pentru noul an școlar, iar anul care vine să fie doar bucurie pentru voi, iar aceasta este posibil atunci cînd ești pregătit bine.