Cum poate copilul să-și ajute părinții să se împace?

Întrebare: 

Mama a făcut adulter, iar tata nu o poate ierta chiar dacă o iubește și nu își mai revine din șocul acesta. Este mereu trist și supărat. Ce pot face, fiindca îmi vreau familia înapoi?

Îmi dau seama cât îți este de greu și ce atmosferă aveți în casa voastră. Înainte ca să-ți dau sfatul cum să procedezi, vreau să-ți amintesc de porunca pe care ți-a dat-o Dumnezeu să-ți cinstești părinții. Nu lua partea nimănui și nu fi părtinitor. Dacă te vei grăbi să începi a-i învăța cum să procedeze sau să-i mustri pe unul pentru adulter și pe altul pentru neiertare, nu vei reuși prea mult. Părinții nu sunt dispuși să primească învățături și sfaturi de la copiii lor.  

Nu te amesteca în conflictul lor dorind să-l rezolvi, căci nu-ți va reuși. Mai bine începe să te rogi sistematic, ceea ce cred că și faci deja. Dar mai începe și să postești. Totdeauna în viață când nu vezi răspuns la rugăciuni de care ești sigur că sunt după voia lui Dumnezeu, trebuie să postești. Începe să postești sistematic pentru împăcarea părinților tăi. Dacă și mama este dispusă să postească pentru tatăl tău, puteți să postiți împreună ca să-l ajute Dumnezeu să ierte și să vă revină pacea și liniștea în casă. 

Nu știu care vă sunt obiceiurile casei și ce disciplină spirituală aveți în casă… Dacă s-a întâmplat această cădere, presupun că nu ați obișnuit până acum să vă rugați împreună și să citiți Biblia. Propune-le părinților tăi să începeți a citi împreună Biblia și să vă rugați. Dacă nu acceptă să stea ambii în același loc să se roage, propune-le în parte și roagă-te și cu unul și cu altul. Presupun că tatăl ar putea să refuze să petreceți acest timp devoțional împreună. Propune-i lui să vă rugați și să citiți Biblia împreună. Începeți să citiți câte o carte din Biblie și să vă rugați. Nu lua vorba de problema părinților și de nepuțința tatălui să ierte decât doar el aduce subiectul acesta în discuție. Citind Biblia o să ajungeți să citiți pildele și învățăturile despre iertare. Sperăm atunci să aibă efectul dorit la inima tatălui tău și el să poată ierta. 

Trebuie să te înarmezi cu răbdare și să nu încetezi să te rogi și să postești pentru părinții tăi ca să experimenteze și să trăiască deplin iertarea lui Dumnezeu în viețile lor și să se ierte unul pe altul cum i-a iertat Hristos. Așa să vă ajute Domnul.