A fost dat startul sesiunilor de iarnă în cadrul Institutului de Studiu Biblic Inductiv din Moldova

Noul an s-a început cu binecuvântare pentru Institutul de Studiu Biblic Inductiv din Republica Moldova. Peste 120 de creștini au venit să treacă pregătire spirituală la Chișinău, în perioada 2-13 ianuarie. O jumătate dintre ei sunt pastori, predicatori, învățători, diaconi, misionari și slujitori care fac ucenici prin sport, limbă engleză, computere, jurnalism, lucrători în școlile publice etc. Aceștia studiază inductiv cartea Faptele Apostolilor, capitolele 13-28, predată de învățătorul Vasile Filat, directorul Misiunii Precept Ministries Eurasia. Printre ei sunt slujitori din SUA, Nepal, Polonia și Ukraina.

Fratele din imagine este orb. Dizabilitatea lui nu l-a împiedicat să vină să studieze Biblia. El citește textul cu degetele, folosind alfabetul Braille. Procesul de instruire pentru el devine și mai dificil întrucât predarea este în limba română, iar textul cu care operează este în rusă.

Cealaltă parte sunt adolescenți și tineri, care au venit să studieze la școala Timotei. Anul acesta numărul lor a ajuns la o cifră record de circa 65 și aceasta demonstrează interesul sporit al tinerilor pentru studierea Sfintelor Scripturi. Ei au jertfit din timpul lor de vacanță și au pus preț pe creșterea lor duhovnicească. Ei studiază după manualul “Vrei să fii ucenicul lui Isus, plătește prețul”, fiind învățați de Anastasia Filat, profesoară în cadrul Misiunii Precept Ministries Eurasia.

Tinerii de la Şcoala Timotei urmează să mai studieze a doua Epistolă a lui Pavel către Timotei, iar la întoarcerea lor acasă vor forma grupuri de studiu biblic, în care vor preda aceste cursuri.

Partea frumoasă este că o bună parte din ei au venit împreună cu slujitorii lor, care trec acum pregătirea la sesiunea Faptele Apostolilor.

Alexandru Buzilă, pastorul bisericii baptiste din Giurgiulești, a adus la școala Timotei 19 tineri și adolescenți din biserica sa, iar unul din ucenicii lui, pastorul Ruslan Telpiz, și-a adus la pregătire 6 adolescenți. Aceasta este cea mai bună investiție pe care o poate o face un pastor. Ei sunt viitorii slujitori și misionari, care vor răspândi cu prisosință Evanghelia la noi în țară și peste hotarele ei.

Ambele sesiuni se desfășoară paralel, în intervalul orelor 9.00-16.00. Toți studenții vor avea zilnic o oră comună, timp când vor asculta mărturii din diverse lucrări creștine.

Cu toate că am graduat Institutul anul trecut, am decis să-mi continui studiile. Îmi place foarte mult sesiunea de iarnă, pentru că dincolo de studiu biblic, este un timp bun de autoanaliză, dar și de părtășie.

Rugați-vă pentru bunul mers al acestei lucrări, ca Dumnezeu să ne vorbească în aceste zile prin Cuvântul Său și să trezească în fiecare din noi dorințe pentru o lărgire mai mare a Împărăției Lui. Rugați-vă și pentru profesorii noștri, Vasile și Anastasia Filat, ca Dumnezeu să-i îmbrace cu Duhul Sfânt și putere și să le dea Cuvânt potrivit pentru sfinți.

Sursa foto: Facebook.com/PreceptMoldova