Ce semne ale lui Isus Hristos purta apostolul Pavel pe trupul lui?

Întrebare:

La ce se referă Apostolul Pavel când spune “De acum încolo nimeni să nu mă mai necăjească pentru că port semnele Domnului Isus pe trupul meu” în Galateni 6:17? La ce fel de semne? Vă mulțumesc.

Apostolul Pavel nu a specificat aici care sunt aceste semne, dar spune că sunt semnele Domnului Isus Hristos, adică sunt semne pe care le-a primit slujindu-L pe Hristos. În Epistola II către Corinteni, odată ce a fost provocat, Pavel a vorbit puțin despre suferințele prin care a avut să treacă el și a spus:

23 Sînt ei slujitori ai lui Hristos?- vorbesc ca un ieşit din minţi- eu sînt şi mai mult. În osteneli şi mai mult; în temniţe, şi mai mult; în lovituri, fără număr; de multe ori în primejdii de moarte! 24 De cinci ori am căpătat dela Iudei patruzeci de lovituri fără una; 25 de trei ori am fost bătut cu nuiele; odată am fost împroşcat cu pietre; de trei ori s- a sfărîmat corabia cu mine; o noapte şi o zi am fost în adîncul mării. (1 Corinteni 11:23-25)

Aceste lovituri fără număr, aceste patruzei de lovituri fără una pe care le-a căpătat de la Iudei de cinci ori, apoi loviturile care le-a primit cu nuiele de trei ori, faptul că a fost împroșcat cu pietre, toate acestea nu se putea să nu lase semne și cicatrice pe trupul lui. Toate acestea lea- primit aflându-se în slujba Evangheliei și cred că la aceste semne se referea Apostolul Pavel când spunea că  poartă semnele Domnului Isus pe trupul lui.