Seminar pentru liderii în lucrarea cu copiii

Asociația „Învățătură din Cuvânt – Precept Ministries Moldova”  a organizat un seminar pentru profesorii de școală duminicală și liderii în lucrarea cu copiii.

În cadrul seminarului participanții au parcurs manualul de studiu biblic inductiv”Doamne, învață-mă să mă rog”, predat de Anastasia Filat, profesoară în cadrul Institutului de Studiu Biblic Inductiv din Moldova.

„Suntem în pragul vacanței de toamnă, timp în care copiii sunt mai liberi. Este un timp favorabil pentru a ne investi în ei. Acest seminar l-am organizat cu scopul de a motiva liderii să folosească această oportunitate și să organizeze tabere de zi. La acest seminar am oferit pregătire în predarea cursului „Doamne, învață-mă să mă rog”. Anastasia Filat

Acest curs îi învață pe copii nu doar rugăciunea Tatăl Nostru, dar și semnificația acesteia. În baza acestui model, lăsat de Domnul Isus, copilașii învăța cum să se roage, ce trebuie să includă o rugăciune și de ce este important să se roage.


Acest seminar oferă o bună pregătire spirituală

Participanții au afirmat că acest seminar îi ajută să acumuleze cunoștințe, înțelepciune și o bună echipare spirituală:

„Fiecare copil este o personalitate care necesită o abordare specifică. Noi, profesorii, avem nevoie de înţelepciune pentru a cunoaşte cum să facem acest lucru. Seminarele de pregătire a liderilor în lucrarea cu copiii ne oferă o bună echipare şi noi metode de lucru cu copiii. La aceste seminare se studiază un curs biblic pentru copii, fapt care ne ajută să simplificăm învăţătura biblică şi s-o facem accesibilă şi pe înţelesul copiilor.” (Aurica Guzun, participantă)

Oferă metode practice de predare

„În calitate de profesoară de școală duminicală am fost interesată să particip la acest seminar, deoarece învățăm metode practice de predare. De asemenea, învățăm pe ce trebuie să ne axăm atunci când predăm copiilor. Aici studiem manualul „Doamne învață-mă să mă rog”. În urma studierii acestui manual, copiii cunosc rugăciunea Tatăl Nostru, dar și mesajul acesteia. Cunoștințele acumulate le voi aplica în taberele de zi și, desigur, la școala duminicală.” (Eni Elvira, participantă)

„Taberele de zi sunt un teren eficient de lucru, în care poţi aplica orice manual de studiu biblic pentru copii. Este mult mai uşor să organizezi o tabără de zi, folosind un manual de studiu pe care l-ai studiat deja la unul din aceste seminare. Am predat acest curs deja, dar de fiecare dată când revin la el descopăr noi adevăruri pe care nu le-am observat până atunci. Îi îndemn pe toţi liderii care lucrează cu copiii să participe la aceste seminare şi să fie pregătiţi în vederea unei lucrări mai eficiente care va aduce mai mult rod pentru Împărăţia lui Dumnezeu.” (Aurica Guzun)

Seminarul a avut loc în zilele de 20-21 octombrie, la Chișinău, în incinta bisericii „Harul”, str.Ciocârliei 2/8.  Predarea s-a desfășurat în limbile română și rusă.