Seminar dedicat familiei în comuna Cioburciu din raionul Ștefan Vodă

Duminică, 10 iulie 2011, la biserica baptistă din localitatea Cioburciu s-a desfășurat un seminar cu participarea pastorului Bisericii “Bunăvestirea” din Chișinău – Vasile Filat. Împreună cu el au participa încă trei membri ai bisericii din capitală care deasemenea sunt implicați în diferite misiuni de slujire – redactorul Ziarului Liber, Ion Druță, vice președintele Asociației pentru Familie, Vitalie Marian și Radu Blendarencu, jurnalist la Ziarul Liber.  Seminarul dedicat familiei și provocărilor la care este supusă această instituție a avut loc la inițiativa și invitația păstorului bisericii din localitate –  Alexei Dobândă. Ne-am bucurat să vedem incinta bisericii plină de oameni dornici să învețe Cuvântul lui Dumnezeu.

DSCN1135

În prima parte a zile oaspeții au avut mărturii despre felul cum Dumnezeu le-a schimbat viața și despre lucrările în care sun implicați, după care pastorul Vasile Filat a povestit despre lucrarea bisericii pe care o păstorește, urmate cu un mesaj din partea lui Dumnezeu despre pilda fiului risipitor. La încheierea serviciului fiind îndemnați de pastorul bisericii din Cioburciu, mai mulți oameni au încheiat legământ cu Domnul Isus, iar alții și-au revizuit relația lor cu Dumnezeu.
DSCN1125

În a doua parte a zilei am reușit să vedem așezările pitorești ale comunei Cioburciu, care este amplasat pe malul drept al râului Nistru.

DSCN1114

Tot în apropierea comunei Ciuburciu se află un monument vestit pentru luptele aprigi care s-au dus în timpul celui de al doilea Război Mondial. Pe acest loc au murit 1309 de soldați și ofițeri ruși și moldoveni pentru a cuceri această înălțime strategică ocupată de trupele germane.

DSCN1108

Începând cu ora 5 seara în cadrul bisericii au urmat mai multe ore de întrebări și răspunsuri. Tema majoritatea întrebărilor au vizat relațiile din familie, și cum poți avea o familie fericită. Păstorul bisericii Bunavestire a venit cu răspunsuri din Sfintele Scripturi, care este ghidul principal în viață pentru fiecare creștin.

Vreau să îi mulțumesc mult păstorului bisericii din localitatea pentru invitația făcută de a vizita biserica din localitate și satul Cioburciu. Creștinii din această biserică au manifestat o dragoste și ospitalitatea deosebită. Deasemenea vreau să îi mulțumesc păstorului Vasile Filat pentru invitația făcută de a merge cu el în această călătorie. Personal am învățat multe lucruri interesante și utile.  Fie ca Dumnezeu să binecuvânteze creștinii din Cioburciu și întreaga localitate cu cât mai multe realizări frumoase pentru Împărăția lui Dumnezeu.