Seminar de Floorball în Chișinău (27-28 aprilie 2018)

În zilele de 27-28 aprilie, la Chișinău, se va desfășura un seminar de Floorball pentru pastori, lideri de tineret, profesori de școală duminicală, misionari și toți care sunt interesați să folosească sportul ca și unealtă de evanghelizare și misiune. Sunt invitați toți cei care vor să afle despre această lucrare și cum pot beneficia de acest tip de sport pentru facerea de ucenici în localitățile lor. Seminarul este organizat de Asociația „Învățătură din Cuvânt – Precept Ministries pentru Moldova”. Invitatul special va fi pastorul Anton Timonișin din Ukraina, care a plantat o biserică în Ucraina prin acest sport.

Mai jos redăm o mărturie scurtă al lui Anton Timonișin despre lucrarea cu floorball-ul:

“Cu șapte ani în urmă, împreună  cu soția mea am mers la o sesiune de pregătire a liderilor pentru lucrarea cu copiii la Institutul de Studiu Biblic Inductiv Precept Ministries unde am studiat cursul “Cum să studiezi Biblia pentru copii”. Revenind acasă, am văzut cât de mulți adolescenții au nevoie de Evanghelie, pentru că și eu de la o vârstă fragedă m-am  confruntat cu puterea păcatului. Eu înțelegeam că aceasta este o vârstă critică, așa că am început un grup de studiu biblic cu adolescenții. În acel grup venise doi tineri care practicau floorball, dar la acel moment pentru ei acesta a fost doar sport și nimic mai mult.  Atunci a apărut viziunea de a deschide un club sportiv creștin pentru copii cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani, loc unde ei vor putea găsi adevărați prieteni, vor fi tratați cu grijă și dragoste. Viziunea noastră era inspirată din textul din Evanghelia după Matei 28:18-20 ca să mergem și să facem ucenici pentru Domnul Isus. Trei ani mai târziu, deja am avut două echipe, unde se antrenau 40-50 de copii cu care studiam în mod sistematic Sfintele Scripturi și câștigam distincții sportive în toată Ucraina. În anul 2016, Dumnezeu ne-a dat viziunea pentru plantarea unei noi biserici cu echipa mea și acum băieții deja slujesc ca și viitori pastori și misionari. În decurs de 5 ani de la înființarea acestei lucrări în Ucraina, Belarus și Israel, au fost organizate mai mult de 20 de echipe, care astăzi lucrează pe străzile orașelor lor, predicând Evanghelia și salvând adolescenții de la pericolul drogurilor și alcoolului. Florball este un instrument extraordinar pentru a vesti Evanghelia.”

Seminarul se va desfășura pe adresa : Chișinău, şos. Hînceşti, 136, Liceul Teoretic „Universul”. Prețul de participare – 150 de lei.

Dacă doriți să învățați cum să începeți și să dezvoltați o astfel de lucrare în localitatea dumneavoastră, contactați organizatorii la numărul de telefon 079921007 (Adrian Blajinschi) pentru înregistrare la seminar.