Securitatea pe internet

internet-privacy Presupun că mulți dintre cititorii acestui portal sunt misionari sau slujitorii ai Evangheliei, în țări unde Evanghelia este persecutată și mereu sunt în pericol. În acest articol am hotărât să le prezint acestor persoane câteva servicii care le vor permite să-și păstreze confidențialitate și să rămână în afara oricărui pericol.

1. Audio/Video

Pentru comunicarea audio/video cu persoanele aflate la distanțe mari folosiți serviciile oferite de aplicația Skype, deoarece ei nu oferă informația personală a utilizatorilor instituțiilor guvernamentale a oricărui stat sau persoanelor fizice. Dacă doriți servicii ce oferă securitate mai avansată, puteți folosi serviciile CISCO, dar ei prestează servicii doar contra plată.

2. Poșta electronică

Majoritaea utilizatorilor poștei electronice folosesc  GMail, deoarece oferă mult mai multe funcții și e mult mai rapid decât alte rețele, totuși, fiind o rețea largă este supusă multor atacuri. Pentru a evita atacurie ce vă pot pune viața în pericol, puteți folosi rețele ce au un nivel de securitate foarte avansat, iar server-ul fiind localizat în Elveția, politica externă și internă a acestui stat – interzice accesul persoanelor străine la informația personală a clienților. Astfel, informația dvs. va fi în afara pericolului. Aceste rețele sunt: SwissMail.org și Metanet.

3. Utilizarea internetului

Dacă vă aflați într-un stat în care Evanghelia este persecutată, vă recomandat să evitați publicarea informației ce poate amenința viața dvs. sau a altei persoane, nu folosiți rețele de socializare create special pentru pentru populația statului dat. Și instalați o programă de securitatea pentru internet pe calculatorul dvs.: Avast! Internet Security, Eset Smart Security, Kaspersky Internet Security și altele.