Un mare secret care este învăţat în artele marţiale adevărate

Vizitând azi http://www.blogosfera.md mi-a atras atenţia un articol de pe Blogul unui om bun care face referinţă la artele marţiale. Mi-a părut interesantă întâmplarea şi pentru că este scurtă vreau să o reproduc integral:

Un sportiv luptător de succes din Europa se îndreptă, odată, în Tibet, la unul din cei mai buni maeștri în arte marțiale. Ajuns la fața locului, sportivul îi spuse acestuia:
– Eu am centură neagră la karate și la alte două arte marțiale, sunt campion mondial la lupte. Ce aș putea învăța nou de la tine?
Bătrânul maestru gândi un pic și îi spuse:
– Gândește-te că mergi noaptea târziu pe o stradă murdară și neiluminată, pe unde mai mult ca sigur, umblă grupuri de tâlhari și bandiți înarmați. Uite, aici, eu te voi învăța să nu mergi niciodată pe asemenea străzi.

În Cuvântul lui Dumnezeu scrie:

Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor răi, nu se opreşte pe calea celor păcătoşi şi nu se aşază pe scaunul celor batjocoritori! Ci îşi găseşte plăcerea în Legea Domnului, şi zi şi noapte cugetă la Legea Lui! El este ca un pom sădit lângă un izvor de apă, care îşi dă rodul la vremea lui şi ale cărui frunze nu se veştejesc: tot ce începe, duce la bun sfârşit. Nu tot aşa este cu cei răi: ci ei sunt ca pleava pe care o spulberă vântul. De aceea cei răi nu pot ţine capul sus în ziua judecăţii, nici păcătoşii în adunarea celor neprihăniţi. Căci Domnul cunoaşte calea celor neprihăniţi, dar calea păcătoşilor duce la pieire. (Psalmi 1:1-6)