A creat oare Dumnezeu pe oameni ca să umple iadul?

Întrebare:

Am stat de vorba cu cineva care cindva a mers la biserica noastră. Sotia lui a divortat de mult de el si dupa cite am vazut si am inteles de la el, ar fi vrut sa traiasca Cuvintul lui Dumnezeu perfect, dar nu a putut fiindca este necasatorit si din cauza asta este ispitit mereu de sexul opus. A vazut ca nu poate sa nu se gindeasca la asta si sa ramina curat, a renuntat la pocainta si m-a intrebat in felul urmator: De ce Dumnezeu daca a vazut ca Eva a pacatuit, de ce nu a pus punct acolo cu ei si de ce a lasat ca lumea sa se inmulteasca si sa umple iadul, fiindca EL stia ca omul nu poate sa-l slujeasca in totalitate si de ce Dumnezeu care stie totul a mai facut omul daca stia ca e tarina si poate pacatui? Dumnezeu s-a jucat cu omul creind-ul? Puteti sa raspundeti la asta?

A creat oare Dumnezeu pe oameni ca să umple iadul?De ce a creat Dumnezeu pe oameni?

Lucrul acesta îl aflăm chiar din cartea Geneza unde scrie:

Apoi Dumnezeu a zis: „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpânească peste peştii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul şi peste toate târâtoarele care se mişcă pe pământ.” Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut. (Geneza 1:26-27)

Dumnezeu ne-a creat pe noi, oamenii, după chipul și asemănarea Sa, ca să-i reflectăm chipul și asemănarea Lui spirituală, adică ca să-I reflectăm caracterul. În cartea prorocului Isaia mai spune Dumnezeu că ne-a creat pentru slava Sa:

… pe toţi cei ce poartă Numele Meu şi pe care i-am făcut spre slava Mea, pe care i-am întocmit şi i-am alcătuit. (Isaia 43:7)

Cum vedeți, în nici un caz Dumnezeu nu i-a creat pe oameni pentru păcat sau pentru iad. Iadul a fost pregătit pentru Satan și îngerii lui, iar pentru oameni Dumnezeu a pregătit o jertfă, pe Domnul Isus, care este Fiul Său și această jertfă a pregătit-o și a adus-o pe când noi eram încă păcătoși.

Dar Dumnezeu Îşi arată dragostea faţă de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi. (Romani 5:8)

Și tocmai pentru că ne iubește, Dumnezeu a dat pe singurul Său Fiu să moartă în locul nostru pentru ca oricine crede în Domnul Isus să nu piară, ci să fie mântuit.

Ziceți că acel bărbat întreabă…

De ce nu a pus Dumnezeu punct încă atunci când  Eva a păcătuit în grădina Edenului?

A mai fost cineva care foarte mult dorea ca Dumnezeu “să pună punct” cu privire la locuitorii peste măsură de păcătoși ai orașului Ninive din antichitate. Acesta era prorocul Iona, cel ce a încercat să fugă de fața lui Dumnezeu și a fost înghițit de un pește mare pentru că nu a mers inițial să le vestească judecata lui Dumnezeu locuitorilor orașului Ninive. Silit de împrejurări, Iona a mers și le-a vestit judecata, dar nu le-a spus nimic despre pocăință pentru că le dorea moartea. Totuși, locuitorii acestui oraș s-au pocăit și Dumnezeu și-a schimbat planul cu privire la pedeapsa pe care le-o pregătise, pentru că Dumnezeu nu vrea moarte păcătosului ci ca să se pocăiască. Iona s-a mâniat tare de lucrul acesta și Dumnezeu i-a dat o lecție făcând să crească un curcubete care i-a făcut umbră, iar apoi a trimis un vierme care a făcut să se usuce planta. Iona s-a mâniat mult de faptul că s-a uscat curcubetele și nu avea cum să se umbrească pe acea arșiță.

Atunci Dumnezeu a zis: “Ție îți este milă de curcubetele acesta, care nu te-a costat nici o trudă și pe care nu tu l-ai făcut să crească, ci într-o noapte s-a născut și într-o noapte a pierit. Și mie să nu-Mi fiemilă de Niniveni, cetatea cea mare, în care se află mai mult de o sută douăzeci de mii de oameni, care nu știu să deosebească dreapta de stânga lor, afară de o mulțime de vite!” (Iona 4:10-11)

Cum vedeți, Dumnezeu are milă de oameni și nu le dorește moartea, ci pocăința și restaurarea lor și această restaurare poate avea loc deplin doar în Hristos Isus.

Ce să facă bărbatul care a ales să se lase târât de ispitele sexuale?

Nu cred că bărbatul despre care ați scris a avut o relație personală cu Hristos și nu cred că a experimentat nașterea din nou și puterea Duhului Sfînt. Zic așa pentru că omul care a întrat cu adevărat în Noul Legământ cu Domnul Isus Hristos nu ar fi pus astfel de întrebări și nu ar fi gândit astfel nici odată. Cred că acest bărbat, invers, iubește mai mult plăcerile decât pe Dumnezeu și întrebările lui “teologice” sunt un fel de a-și liniști conștiința și de a se da “spiritual” în fața celorlalți. Dacă ar fi fost spiritual cu adevărat, atunci ar fi învățat să se înfrâneze, așa cum ne învață Scriptura pe fiecare creștin și înfânarea este și roada Duhului Sfânt pe care trebuie să o avem fiecare. Mai mult, dacă este divorțat și dacă este ispitit sexual de femei, Scriptura îi spune să se înfrâneze sau dacă arde, adică, dacă este sub presiunea dorineți sexuale, atunci să se căsătorească, dar să se căsătorească în Domnul. De ce nu alege să se căsătorească, așa cum spune învățătura lui Hristos? De ce a ales să curvească și nu să se căsătorească?

Trebuie să mergeți și să-i spuneți să se grăbească să se pocăiască de păcatele lui și să se întoarcă din toată inima la Dumnezeu ca să fie mântuit. Așa să vă ajute Dumnezeu.