Școala TIMOTEI va începe în mai multe țări din Africa

La începutul anului 2016 misiunea Precept Ministries pentru Eurasia a dat start Școlii TIMOTEI – un proiect destinat pregătirii adolescenților și tinerilor de 14-18 ani pentru lucrarea de misiune și de propovăduire a Evangheliei. Prima filială a început la Chișinău și s-a arătat a fi un proiect de mare succes și perspectivă. Studenții parcurg 2 cursuri biblice inductive în timpul vacanței și apoi, plecând acasă, formează grupe de studiu biblic cu prietenii și colegii lor, cărora le predau aceste cursuri. Pe parcursul celor 2 ani au început 13 filiale, în 13 orașe din 6 țări ale Eurasiei. Doar în timpul ultimei vacanțe de iarnă au studiat la această școală 204 adolescenți și tineri care au planificat să conducă 162 grupe cu 931 studenți din 57 orașe.

 

În perioada 22-27 ianuarie am însoțit pe învățătorii mei, Mia și Costel Oglice, vice-președinții pentru misiunea globală la Precept Ministries Internațional, la conferința organizată pentru directorii naționali ai țărilor africane. Evenimentul s-a desfășurat în apropierea orașului Cape Town într-o locație specială numită “In Harmonie”, a cărei proprietară studiază Biblia inductiv și conduce multe grupe. Am studiat cartea 1 Timotei din seria “Învățătură peste Învățătură”, care este un curs scris recent și urmează să fie tradus în limba română.

În fiecare zi am ascultat de dimineață prezentări cu mărturii despre progresul lucrării Precept Ministries din fiecare țară reprezentată la această conferință, iar în fiecare seară am prezentat lucrarea din Eurasia. Un interes deosebit a trezit la toți coordonatorii Școala TIMOTEI, pentru că în Africa este un număr mare de adolescenți și tineri și pregătirea lor va aduce o mare creștere bisericilor din aceste țări. Directorii naționali au avut multe întrebări cu privire la începerea școlii și toți cer să începem cât mai curând școlile în Nigeria, Kenia, Uganda, Etiopia și Republica Sud-Africană. O altă mare doriță pe care o au este să trimită studenți la Școala Internațională de Misiune – Precept Ministries Eurasia în vara acestui an, ca să poată începe lucrarea de misiune prin sport în țările lor.

În ultima zi a intrat în clasă o colaboratoare a centrului unde a decurs sesiunea ca să ne anunțe că din pricina secetei mari animalele au început să vină după apă spre localitățile oamenilor și în acea dimineață grădinarul a văzut un șarpe mamba neagră (Black Mamba) care este unul din cei mai veninoși șerpi din lume și cel mai mare șarpe din Africa. Poate să se târască cu viteza de 5 metri pe secundă, mai repede decât omul poate să alerge și de la mușcătura lui omul moare timp de 20 de minute dacă nu-i este aplicat medicamentul necesar. A venit o echipă specială ca să înlăture pericolul. 

Seceta în orașul Cape Town este așa de mare că dacă nu va ploua, la data de 18 aprilie va fi oprită apa total în oraș. Primarul orașului, Helen Zille, a îndemnat pe toți oamenii să nu consume mai mult de 50 de litri de apă pe zi și în WC-uri să toarne apa care este folosită pentru spălarea vaselor și a hainelor. Ea singură, ca să dea un exemplu, a luat hotârărea să facă duș doar o dată la trei zile și îi cheamă pe toți să-i urmeze exemplul. Să ne rugăm și noi ca să dea Dumnezeu ploaie în orașul Cape Town și în toată regiunea și ca să dea ploaie spirituală cu învățătura Cuvântului lui în toată Africa și în toată lumea.

Din Africa ne-am îndreptat spre India unde ne află acum și despre care voi scrie un articol când se va încheia pregătirea liderilor lucrării Precept Ministries din India. Cu ei vom studia cartea Tit și vom discuta strategia de dezvoltare a lucrării în această țară mare. Rugați-vă pentru noi și lucrarea de aici.