Peste 30 de adolescenți și tineri au fost pregătiți în cadrul Școlii TIMOTEI

Misiunea PRECEPT MINISTRIES din Republica Moldova a desfășurat, în zilele de 2-13 ianuarie, cea de-a III-a sesiune a Școlii TIMOTEI.  Treizeci și doi de adolescenți și tineri din toată țara au decis să-și petreacă vacanța de iarnă în studiul Cuvântului lui Dumnezeu.

(VIDEO)

Ghidați de profesoara Anastasia Filat, aceștia au parcurs două cursuri biblice: “Avraam. Cum să devii prieten cu Dumnezeul cel credincios” și “Îndreaptă-ți inima spre Dumnezeu”.

Elevii au spus că au acumulat cunoștințe din Biblie care să-i ajute în umblarea lor cu Dumnezeu. O bună parte au planificat, la întoarcere acasă, să deschidă grupe mici în care să le predea colegilor materialul studiat.

“Fiind adolescentă, mergeam la biserică, dar nu înțelegeam Biblia din predici. Dar, de când m-am mutat cu traiul la Dănceni, am început să studiez Biblia în mod inductiv cu sora Irina Panainte și mi-a plăcut foarte mult această metodă, pentru că studiezi Biblia în detalii. Irina m-a invitat la Școala Timotei și am fost impresionată de această idee. Aici am înțeles foarte bine ce înseamnă să intri în Noul Legământ cu Dumnezeu” (Rada)

“Cel mai tare m-a frapat faptul că Avraam era gată să-l jertfească pe fiul său Isaac, fapt care arăta la credincioșia și ascultarea lui de Dumnezeu, de aceea am luat și eu decizia să-I fiu credincios lui Dumnezeu și să-L ascult îndată, așa cum Avraam L-a ascultat îndată pe Dumnezeu.” (Ruvim)

“Aici am aflat ce relație frumoasă avea Avraam cu Dumnezeu. Și eu îmi doresc o astfel de relație cu Dumnezeu, credința și ascultarea care era la Avraam. Multe lucruri am învățat și tot ceea ce am învățat aș dori să transmit prietenilor mei, colegilor mei. Mi-am făcut un plan ca să deschid un grup de studiu cu sportivii din satul Larga și abia aștept următoarea sesiune, întrucât mi-a plăcut foarte mult”. (Emanuela)

Școala TIMOTEI are ca scop cultivarea unui caracter integru la adolescenții și tinerii creștini și pregătirea noilor slujitori în câmpul Evangheliei. Împreună cu studiul biblic, elevii primeau zilnic însărcinări practice, printre care alcătuirea unui plan de evanghelizare pentru anul 2017, deschiderea grupelor de studiu biblic.

“Am studiat cursul Avraam ca tinerii să învețe de la Avraam cum să zidească în ei un caracter frumos, cum să ajungă prieteni cu Dumnezeu. În afară de aceasta, am studiat Fericirile din Predica de pe munte în cadrul cursului “Întoarce-ți inima spre Dumnezeu”. Pe parcursul sesiunii am discutat despre importanța ca ei să predea acest curs la colegii lor, prietenii lor și am lucrat la alcătuirea unui plan ca fiecare din ei să înceapă un grup în care să predea cursurile studiate”, a declarat Anastasia Filat, profesoară în cadrul Institutului de Studiu Biblic Inductiv din Moldova.

În paralel cu Școala TIMOTEI a avut loc sesiunea Faptele Apostolilor, partea I, la care au participat circa 80 de slujitori din întreagă țară și de peste hotare. Școala TIMOTEI a fost fondată în 2015. Sesiunea a avut loc la Chișinău, în incinta bisericii “Harul”.