Școala Internațională Media în slujba bisericilor din Republica Moldova

Creștinii au de transmis cel mai valoros mesaj în această lume – Evanghelia Domnului Isus Hristos. Trăim timpuri în care informația poate fi răspândită într-o clipă, în orice colț al lumii, la un public larg. Sunt vremuri fără precedent pe care noi, creștinii, avem datoria să le discernem și să facem uz la maximum de toate oportunitățile tehnologice pe care ni le oferă acest secol.

 

Tocmai din acest motiv, în cadrul Misiunii „Precept Ministries Eurasia” a fost fondată Școala Internațională Media din Republica Moldova. Școala are ca scop echiparea profesională a creștinilor în domeniul mass-media, împreună cu pregătirea lor spirituală, în vederea dezvoltării lucrărilor media în bisericile locale din Moldova. Procesul de studii include două călătorii misionare prin localitățile din țară și organizarea unei tabere pentru copii de 5 zile.  

 

Deja după primul an de studii, studenții Școlii Media sunt în stare să filmeze și să editeze predicile, să le publice pe site-ul bisericii (pe care, de asemenea, îl vor putea crea desinestătător), să promoveze biserica și conținutul site-ului acesteia pe rețelele de socializare, să facă reportaje foto de la diverse evenimente ale bisericii, să creeze banere și să alcătuiască buletine informative.

 

Îndemn pastorii să facă uz de această oportunitate și să trimită tinerii la Școala Media din această vară. Școala durează 3 ani și se desfășoară la Chișinău în perioada 25 iunie-25 august.

 

Pentru înregistrare contactați-ne la telefonul 069966779 (Felicia) sau la email info@precept.md

 

Mai jos vă prezentăm curriculumul primului an de studii:

 

Media:

 1. Introducere în jurnalism. Gmail. Rețele de socializare
 2. Știrea și interviul
 3. Stilistica și gramatica
 4. Principii de fotografiere
 5. Scrierea articolelor și recenzia cărții
 6. Principiile generale de filmare
 7. Editare video
 8. Buletin informativ
 9. Crearea banerelor
 10. Site bisericesc pe WordPress

Cursurile biblice ale Institutului de Studii Biblice Inductive Precept Ministries:

 1. Dumnezeule, exiști? (studiul Evangheliei după Ioan)
 2. Sens interzis, Iona (studiu pentru copii în baza cărții Iona)
 3. Ezra (studiul cărții Ezra)
 4. Numele lui Dumnezeu (cursul despre esența numelor lui Dumnezeu)