Se face bolnavul de schizofrenie vinovat pentru lucrurile rele spuse de vocile pe care le aude?

Întrebare:

Dle, dacă câteodată vocile în cap înjură și nu eu, atunci eu nu păcătuiesc, nu? Că Dumnezeu știe că asta e boala și nu e intenția mea, nu? Eu deja am lecuit boala aproape complet și foarte rar le aud acum și în curând nu le voi mai auzi niciodată.

Din felul cum mi-ai pus întrebarea înțeleg că…

Faci diferență între mintea ta și vocile pe care le auzi și te detașezi de acestea.

În situația ta este un mare câștig că faci această diferență și trebuie să mulțumești lui Dumnezeu că ți-a dat această capacitate și să te rogi și ți-o păstreze mai departe și să te vindece deplin. Oamenii bolnavi de schizofrenie inversează realitatea cu ce este în imaginația lor și în cazurile grave nu recunosc aceasta și deci, se detașează total de realitate, provocându-și singur chinuri și provocând multă suferință familiei și apropiaților. Dacă ai înțeles că aceste voci sunt din afară și lucrurile pe care le spun ele nu sunt alte tale…

Trebuie să urmezi învățătura lui Dumnezeu,

care spune astfel prin Apostolul Pavel:

Măcar că trăim în firea pământească, totuși nu ne luptăm călăuziți de firea pământească. Căci armele cu cari ne luptăm noi, nu sunt supuse firii pământești, ci sunt puternice, întărite de Dumnezeu ca să surpe întăriturile. Noi răsturnăm izvodirile minții și orice înălțime, cari se ridică împotriva cunoștinței lui Dumnezeu; și orice gând îl facem rob ascultării de Hristos. (2 Corinteni 10:3-5)

Ia hotărârea și fii foarte determinat să te lupți cu armele lui Dumnezeu și să răstorni izvodirile minții și orice gânduri care sunt contrare învățăturii Bibliei. Iată armele duhovnicești pe care trebuie să le folosești.

Arma Nr. 1 – Cuvântul lui Dumnezeu

Studiază zilnic Cuvântul lui Dumnezeu. Învață să-ți găsești plăcerea în cercetarea Bibliei, căci este scris:

Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor răi, nu se oprește pe calea celor păcătoși, și nu se așează pe scaunul celor batjocoritori! Ci își găsește plăcerea în Legea Domnului, și zi și noapte cugetă la Legea Lui! El este ca un pom sădit lângă un izvor de apă, care își dă rodul la vremea lui, și ale cărui frunze nu se veștejesc: tot ce începe, duce la bun sfârșit. (Psalmul 1:1-3)

Prin studierea sistematică a Bibliei, Dumnezeu va întări mintea ta ca să poată ține piept acestor atacuri ale bolii, îți va da nădejde, credință și putere ca să ai totdeauna bucurie și pace în inimă.

Arma Nr. 2 – Rugăciunea

Totdeauna când vin aceste gânduri, vino pe genunchi înaintea lui Dumnezeu și cere-i biruință ca să poți alunga aceste voci și gânduri. Apelează și la alții continuu să se roage pentru această nevoie a ta. Și atunci când vin gândurile sau vocile care îți vorbesc, vino la cei din casa ta și roagă-te împreună cu ei. Chiar Mântuitorul nostru, când era în grădina Ghetsimani și se apropia răstignirea și chinurile însoțite de aceasta, a apelat la ucenicii Săi să se roage pentru El. Drept că ei nu au putut să vegheze cum ar fi trebuit și faptul s-a răsfrânt asupra lor, căci au fost slabi și toți s-au lepădat de Domnul Isus în noaptea aceea. Dar, Domnul Isus S-a rugat și a stat tare. Și așa ne învață pe toți, să ne rugăm și orice îngrijorare și orice situație grea să o aducem la El în rugăciune și vom fi biruitori. Așa să faci și tu totdeauna.

Te invit să asculți cu multă atenție și acest mesaj în care am dat sfaturi biblice despre lupta cu schizofrenia.

Și încă ceva… Să nu te necăjești din pricina bolii. Caută să te apropii de Dumnezeu și să te bucuri de relația cu El și cu oamenii.