Scările – o metodă eficientă pentru a face sport

Poate locuiești într-un bloc la un etaj mai sus și de fiecare dată folosești ascensorul. De ce să nu alergi pe scări, care este foarte sănătos pentru inimă, dar și o metodă eficientă de a slăbi?Sau poate ai în apropiere multe scări, într-un parc pe care le poți folosi pentru a face un antrenament cardio ca la carte. Un set de scări, aceasta tot ce îți trebuie pentru un antrenament cardio. Ai nevoie de numai 15-20 de minute de cîteva ori pe săptămînă ca să slăbești cîteva kilograme mai repede decît te-ai aștepta. Știați că în 30 de minute de alergat pe scări poți arde peste 500 de calorii, ceea ce nu e deloc de neglijat. Așa că, gîndește-te!

Antrenamentul pe scări

Ca la orice antrenament, trebuie să începi cu o încălzire. Urcă scările în ritm lent timp de două-trei minute pentru a-ţi încălzi articulaţiile şi muşchii de la picioare. Dacă ai posibilitatea, poţi include în acest antrenament şi alte tipuri de execiţii, aşa că e bine să-ţi încălzeşti şi braţele.

1. Acum eşti gata să treci la antrenamentul propriu-zis. Acesta constă în sprinturi scurte a cîte un etaj. Ai nevoie de 10 sprinturi cu o pauză de cîteva secunde între ele.

2. Pentru a-ţi lucra musculatura picioarelor, poţi încerca şi alte tipuri de exerciţii: sărituri în sus pe scări cu ambele picioare de o dată sau sărituri într-un picior. Dacă ai posibilitatea, lucrează şi braţele cu ajutorul scărilor.

3. Stînd la baza scărilor, pune mîinile pe a treia treaptă şi din această poziţie fă serii a cîte 10 flotări.

4. Aşază-te cu fundul pe a doua treaptă şi pune mîinile în spatele tău pe a treia treaptă. Acum ridică fundul şi, cu picioarele pe podea, îndoaie braţele pentru a lucra tricepsul.

Fiți sănătoși!