Cum a decurs Sarbatoarea ”Urmează Biblia”?

Sfânta Scriptură este Cuvântul lui Dumnezeu şi este foarte vredincă să fie sărbătorită. De aceea, chiar dacă nu împărtăşesc doctrina adventistă, azi am mers să mă bucur şi eu sărbătorind Cuvântul lui Dumnezeu – Biblia, urmând anunţurile pe care le-am văzut în oraş.

Logo Urmează Biblia

Ajuns la faţa locului, am văzut cu totul o altă scenă. Unii preoţi de la care era de aşteptat să organizeze o astfel de sărbătoare în cinstea Cuvântului lui Dumnezeu, au ieşit împreună cu câţiva enoriaşi să se împotrivească.

Protestul Ortodox împotriva Sărbătorii „Urmează Biblia” organizat de Adventişiti din Moldova.

Unul din argumentele celor adunaţi era că Moldova este o ţară ortodoxă. Cuvântul „ortodox” provine de la două cuvinte din limba greacă (orto – drept, doxa – slava), deci, ortodox, înseamnă drept-slăvitor de Dumnezeu. Este ţara noastră acum una care Îl slăveşte drept pe Dumnezeu?

Protestul Ortodox: plancarda „Moldova - Ţară Ortodoxă”

De ce poporul nostru s-a îndepărtat atât de mult de Dumnezeu? Nu tocmai din lipsă de cunoştinţă a Cuvântului Lui?

Protestul Ortodox, plancarda „Bierica Ortodoxă este mama poporului nostru!”

La ce „dezmăţ” se face referinţă? Nu cumva este poreclită astfel Sărbătoarea Bibliei care era preconizată pentru azi?

Protestul ortodox, plancarda „Piaţa Demnităţi nu este pentru dezmăţuri!”

Dumnezeu n-a dat la fiecare popor o Biblie aparte, pentru că El este acelaşi ieri, azi şi în veci şi Cuvântul lui nu se schimbă. Domnul Isus a spus:

Căci adevărat vă spun, câtă vreme nu va trece cerul şi pământul, nu va trece o iotă sau o frântură de slovă din Lege, înainte ca să se fi întâmplat toate lucrurile. Aşa că, oricine va strica una din cele mai mici din aceste porunci şi va învăţa pe oameni aşa, va fi chemat cel mai mic în Împărăţia cerurilor; dar oricine le va păzi şi va învăţa pe alţii să le păzească, va fi chemat mare în Împărăţia cerurilor. (Matei 5:18-19)

De ce nu trăim potrivit Bibliei dacă o avem de 2000 de ani?

Protestul Ortodox: plancarda „De 2000 de ani avem Biblia noastră!”

Dacă am văzut că nu mai are loc sărbătoarea preconizată, am hotărât să merg acasă, dar am  aflat că sărbătoarea are loc în curtea clădirii Uniunii Bisericilor Adventiste din Moldova din apropierea Gării de Sud.

Când mă apropiam de acest loc, am văzut că erau foarte, foarte multe maşini pe de o parte şi alta a drumului.

Maşini venite la Sarbatoarea „Urmează Biblia”

Pentru că curtea nu avea suficient spaţiu, mulţi oameni ascultau din stradă. 

Mulţimea adunată la sărbătoarea „Urmează Biblia”

Vorbitorii au  îndemnat pe toţi să studieze Sfintele Scripturi, nu au făcut prozelitizm religios şi n-au spus nimic la adresa celor care le-au stricat sărbătoarea.

Vorbitorii la sărbătoarea „Urmează Biblia”

M-am bucurat să întâlnesc acolo şi pe tinerii de la Generaţia Curată care adunau semnături de la participanţi pentru a cere Primăriei Municipale să nu admită panouri cu imagini indecente.

Tinerii de la Generaţia Curată adunând semnături.

Invit pe participanţii la aceste acţiuni să-şi scrie opinia la comentarii.