Să ne rugăm pentru fraţii Brega

Astăzi, când mergeam spre USM, am întâlnit pe Oleg Brega, cameramanul de la JurnalTV. Cu toate că nu ne-am cunoscut anterior, m-am prezentat lui Oleg şi i-am mulţumit pentru curajul de jurnalist pe care l-a avut zilele acestea şi astfel, am putut să vedem mărturii de la faţa locului. Fără munca lui şi a altora ca el, am fi crezut pe cei ce ne spuneau că „nimeni nu a fost bătut în stradă, că nu au fost arestaţi oameni nevinovaţi, că nu au fost torturi şi că în toate a fost respectată procedura legală şi nu au fost încălcate drepturile omului”. Mai mult, acest tânăr a ajuns să fie el singur arestat şi intimidat. După ce i-am mulţumit, i-am spus că mă voi ruga personal pentru el. Când a auzit aceasta, mi-a spus: „Doar ştiţi că eu nu sunt credincios…”, dar după o pauză, a spus: „Rugaţi-vă…” El se grăbea şi a plecat, iar eu mi-am amintit de cuvintele omului din Scripturi care a venit la Isus cu fiul lui care era stăpânit de un duh necurat:

Isus a întrebat pe tatăl lui: „Câtă vreme este de când îi vine aşa?” „Din copilărie”, a răspuns el. „Şi de multe ori duhul l-a aruncat când în foc, când în apă, ca să-l omoare. Dar dacă poţi face ceva, fie-Ţi milă de noi şi ajută-ne.” Isus a răspuns: „Tu zici: „Dacă poţi!”… Toate lucrurile sunt cu putinţă celui ce crede!” Îndată tatăl copilului a strigat cu lacrimi: „Cred, Doamne! Ajută necredinţei mele!” (Marcu 9:21-24)

Am văzut apoi cum Oleg s-a întâlnit cu Ghenadie, fratele lui şi au plecat mai departe.

Vă invit să vă alăturaţi mie ca să ne rugăm pentru aceşti doi fraţi în felul următor:

  1. Să folosească Dumnezeu aceste împrejurări grele din viaţa lor şi din viaţa întregului nostru popor, ca să-i apropie de Sine, dându-le dorinţă să-L caute prin cercetarea Sfintelor Scripturi.
  2. Să le dea Dumnezeu pocăinţă şi naştere din nou.
  3. Să-i păzească Dumnezeu de orice rău şi de oamenii care le vor răul.
  4. Să le dea Dumnezeu înţelepciune şi discernământ ca să deosebească binele de rău şi să promoveze doar ceea ce este bine.