Să facem o colectă specială pentru ridicarea monumentului copiilor avortați

În toamna acestui an, Asociația “Pentru Familie” și-a propus să realizeze un proiect unical prin care să fie prevenit și oprit avortul prin predarea unei lecții care arată ce este acesta din perspectiva lui Dumnezeu. Până în prezent voluntarii au predat această lecției la 12921 persoane din 140 localități. La finele lecției fiecare persoană a fost chemată să încheie un legământ prin care se obligă să nu admită sub nici o formă avortul, nici în viața sa și nici în viața altora. Astfel, până în prezent au luat această hotărâre 10873 persoane și decizia lor a fost luată în scris. O parte a legământului le rămâne lor, iar alta a fost lăsată voluntarilor care au predat lecția așa ca să poată fi puse toate împreună și această decizie la nivel de țară și de generație să fie păstrată printr-un monument care va fi ridicat în memoria copiilor avortați. În țara noastră numărul lor este de 60.000 în fiecare an și de când a fost legalizată această crimă, o dată cu venirea puterii sovietice, poate numărul acestor copii s-a ridicat la multe milioane. Ei au fost uciși fără să ajungă a vedea lumina acestei lumi și în cele mai multe cazuri cu consimțămîntul părinților proprii.

Pentru realizarea acestui monument care va fi instalat în fața Centrului Mamei și a Copilului din Chișinău, Asociația “Pentru Familie” a apelat la sculptorul din Slovacia, Martin Hudacek, și prețul proiectului este de 12.540 euro.

Scuptorul a realizat o copie pentru țara noastră și acum monumentul este în drum spre Chișinău, iar Asociația “Pentru Familie” a făcut un apel către toți oamenii ca să se adune suma de bani care lipsește și care este 8500 euro.

Pentru că ne pasă de copiii care au fost avortați în țara noastră, dorim să ne implică împreună cu întreaga biserică “Bună Vestirea” în acest proiect. Creștinii din biserică s-au implicat cu tot ce au putut și au mers în diferite localități ale țării să predea lecția, au pus la dispoziție mașinile lor, au contribuit cu bani și sunt gata să o facă și mai departe.

Vă invităm să veniți împreună cu noi la serviciul divin care va avea loc duminica viitoare, 17 mai, la orele 14:00 și să facem o colectă specială pentru acoperirea cheltuielilor necesare acum pentru realizarea acestui proiect, căci monumentul trebuie să fie inaugurat la data de 1 iunie și nevoia este grabnică. Facem apel către toți oamenii, căci pe lângă faptul că va fi o aducere aminte despre copiii avortați, acest monument va fi și un mijloc de a opri această crimă în viitor.

Femeile însărcinate care vor trece pe lângă acest monument, chiar dacă vor avea presiuni din partea altora sau a împrejurărilor, vor pune preț pe viața copiilor din pântecele lor și le vor cruța viața, lăsându-i să se nască.

Bărbații care își vor sili soțiile să avorteze copiii, trecând pe lângă el, vor realiza la ce crimă sunt porniți și se vor opri.

Cei care nu au copii și vor dori să apeleze la fertilizarea in-vitro vor realiza că aceasta implică avortarea unui mare număr de copii și vor alege mai degrabă să înfieze decât să meargă pe calea omorului în masă.

Medicii care încurajează și practică avortul, când vor trece pe lângă acest monument, se vor gândi că chemarea lor este să salveze vieți și nu să omoare și așa se vor opri din calea lor rea.

Profesorii care vor trece pe acolo și părinții vor avea o lecție vie și foarte elocventă când vor trece pe lângă monument și vor vedea numărul de legăminte ale celor ce au hotărât să nu admită avortul sub nici o formă în viața lor și astfel vor putea să învețe generațiile viitoare să salveze viețile copiilor.

Ridicarea acestui monument oferă o posibilitate unicală de pocăință femeilor care au avortat copii și celor care le-au încurajat sau asistat, sau le-au silit să facă aceasta. În Moldova până nu demult fiecărei femei îi revine 2-3 copii avortați. Veniți să adunăm împreună această sumă de bani și să sprijinim acest proiect ca să nu mai facă nimeni crima pe care ați comis-o și să nu mai moară copii.

Cu prilejul acestui articol vreau să-mi exprim mulțumirea către toți cititorii portalului care au răspuns la apelul pe care l-am făcut într-un alt articol și au venit la serviciul divin al bisericii “Buna Vestirea” când s-a făcut colecta specială pentru sinistrații din Nepal. În cadrul acelui serviciu divin s-a strâns suma de $920 care a fost trimisă să împlinească nevoile fraților și surorilor noastre care au suferit de pe urma cutremurului din Nepal.

Dumnezeu să ne ajute să facem duminică această strângere specială și să ne binecuvânteze cu dărnicie ca să poată fi acoperite pe deplin toate nevoile pentru acest proiect.

Vă rog să transmiteți mai departe acest apel pe cale verbală sau răspândind acest articol prin intermediul poștei electornice, blogurilor sau a rețelelor sociale.

Colecta specială va fi făcută în incinta bisericii ”Buna Vestirea” din Chișinău, pe str. Ciocârliei 2/8 (sectorul Telecentru, troleu: 24, 10; ruta 115, 186, 192, 187, 190, 109).

Donațiile financiare pot fi făcute și prin transfer pentru contul bancar al Asociației Obștești ”Pentru Familie”. Rechizitele bancare necesare:

Asociația Obștească ”Pentru Familie”, Chișinău str. Barbu Lăutaru 28/1

Eximbank Gruppo Veneto Banca fil. Nr.20, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 171/1

IDNO1013620004351 BIC: EXMMMD22477 SWIFT: EXMMMD22

cont lei: 225139457 cont Euro: 225188206

Pentru transfer internațional în EuroCod IBAN: MD14EX2000000225188206EU

De asemenea, puteți să expediați donația prin Western Union sau MoneyGram.

Persoana de contact: +373 76718882 – Irina Batin.