Cu ce rugăciuni să te rogi pentru soţul plecat la război?

Întrebare:

Sunt din Romania si sunt creștină. Cred cu adevărat in puterea bunului Dumnezeu si încerc sa mă rog zi de zi . Sunt un om păcătos şi deşi nu am o vârstă mare, am făcut multe păcate:  mă certam cu părinţii mei, o uram pe soacra mea si cumnații mei, am furat, etc.  Acum soțul meu , pe care îl iubesc din toata inima , este plecat in Afganistan pentru un timp si îmi este tare frica pentru viața lui. As vrea sa știu câteva rugăciuni care as putea sa le spun ca sa-l ajute sa se întoarcă viu si sănătos de acolo sau ce as mai putea sa fac altceva. Mă rog in fiecare zi si nu îmi doresc nimic altceva decât sa se întoarcă cu bine acasă . Nu prea știu multe rugăciuni dar mai citesc talismanul si putinele rugăciuni pe care le știu si apoi mă rog prin cuvintele mele. Poate mă puteți ajuta cu ceva, măcar cu o rugăciune spusa pentru soțul meu .

Soldat în Afganistan

Trebuie să vă naşteţi din nou

Mă bucur sa aflu ca Îl iubiți pe Dumnezeu si că doriți să-i fiți plăcută in toate. Este bine si faptul că realizați gravitatea păcatelor din trecut, dar aceasta nu este suficient. Trebuie să vă nașteți din nou ca să puteţi deveni creştină adevărată şi să puteţi întra în Împărăţia lui Dumnezeu. Când Nicodim a venit la Domnul Isus noaptea, Mântuitorul i-a spus:

„Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă un om nu se naşte din nou, nu poate vedea Împărăţia lui Dumnezeu.” (Ioan 3:3).

Trebuie să credeți din toată inima în Domnul Isus și să luați hotărârea să-L ascultați deplin în toate făcând doar ceea ce este scris în Sfintele Scripturi ( Biblia). Când veţi  lua acasă hotărâre fermă, puneți-vă pe genunchi și rugați-vă. Vă dau mai jos un model de rugăciune:

Dumnezeule Sfânt şi Atotputernic, vin înaintea Ta în Numele Domnului Isus Hristos şi îţi mulţumesc pentru că mă iubeşti, pentru că mi-ai dat viaţă şi mi-ai păstrat-o până în ziua de azi. Îţi mulţumesc că în dragostea ta pentru mine L-ai jertfit la cruce pe Fiul Tău preaiubit, pe Domnul Isus Hristos ca eu astfel, prin această jertfă, să pot primi iertarea păcatelor. Te rog să-mi ierţi toate păcatele şi să mă primeşti ca să devin copila ta. Eu întru astăzi în Noul Legământ cu Tine. Te rog să-mi dai Duhul Tău cel Sfânt şi să mă ajuţi să trăiesc în deplină ascultare de Tine pentru tot restul vieţii mele, iar apoi să mă primeşti în Împărăţia Ta veşnică. Fii slăvit în vecii vecilor. Amin.

După ce veţi face această rugăciune şi veţi întra în Noul Legământ, având păcatele iertate, este important să vă faceţi disciplina să studiaţi Biblia zilnic, să vă rugaţi zilnic şi să căutaţi o biserică unde se predică şi se studiază Biblia şi unde oamenii trăiesc potrivit cu ce scrie în Biblie. Este important să mergeţi să vă cereţi iertare de la cei pe care i-aţi supărat şi de la care încă nu v-aţi cerut iertare. Şi cu prilejul acesta, este bine să le spuneţi despre decizia pe care aţi luat-o să întraţi în Noul Legământ şi să-L urmaţi pe Domnul Isus cu toată ascultarea şi din toată inima. Iar pentru a studia interesant şi profund Biblia vă recomand să contactaţi Asociaţia “Învăţătură din Cuvânt” din România pentru a procura materiale excepţionale de studiu biblic inductiv.

Nu mai citiţi talismanul

Talismanele sunt lucruri care supără faţa lui Dumnezeu pentru că ele sunt un fel de idoli în care oamenii îşi pun mai mult nădejdea decât în Dumnezeu. Trebuie să nimiciţi acel talisman ca să nu vă mai fie o provocare la idolatrie pentru nimeni. Dumnezeu spune că astfel de lucruri nici nu trebuie să fie pomenite la noi la creştini.

Ce puteţi face pentru soţ?

Să vă rugaţi totdeauna cu credinţă ca Dumnezeu să-l protejeze. Aşa cum vă rugaţi, cu cuvinte proprii este foarte bine. La Dumnezeu contează mult credinţa noastră când ne rugăm. Apoi, pe măsură ce studiaţi Biblia, rugaţi-vă cu cuvintele şi adevărurile învăţate din Biblie.

Pentru că soţul este în situaţii periculoase, va fi foarte bine să postiţi pentru el câte o zi întreagă, cu post negru, fără să mâncaţi sau să beţi ceva.

Bine aţi făcut cum m-aţi îndemnat pe mine să mă rog pentru soţul Dvs. Chiar acum m-am oprit din scrierea acestui mesaj si m-am rugat pentru el ca Dumnezeu să-l păzească de oameni răi, de împrejurări periculoase şi de influenţe păcătoase şi să-l aducă sănătos şi fericit acasă. M-am rugat şi pentru mântuirea lui şi dacă nu a întrat încă în Noul Legământ cu Domnul Isus, să o facă cât mai curând ca să fie născut din nou şi să aibă darul vieţii veşnice.

Tot aşa cum mi-aţi scris mie să mă rog, spuneţi şi la biserică să se roage pentru soţul Dvs., apelaţi şi la rude, la prieteni şi la toţi cei care îl iubesc pe soţul Dvs. şi vor dori să se roage pentru el.

Dacă soţul Dvs. nu are o Biblie, căutaţi posibilitatea să-i trimiteţi una şi să poată studia şi El. Astfel, va învăţa şi el cum să se roage şi prin Cuvântul lui Dumnezeu va primi multă mângâiere, încurajare şi protecţie.

Dumnezeu să vă binecuvânteze şi să aveţi o viaţă fericită împreună cu soţul.