Rugăciune pentru colaboratorii ProTV

Împreună cu pastorii Bisericii  Baptiste “Bunăvestirea” din Chișinău am ținut azi o conferință de presă la care am chemat pe toți creștinii, indiferent de confesiunile din care facem parte, să ne unim duminica care vine, la o rugăciune comună prin care să-i cerem lui Dumnezeu soluționarea impactului politic și ca să fie ales în calitate de președinte al țării un om integru și cu frică de Dumnezeu. Iată și înregistrarea integrală a conferinței de presă.

Am rămas dezamăgit și dezgustat după ce am privit reportajul  realizat de canalului ProTV ai cărui colaboratori au rupt cuvintele mele din context și le-au abordat cu dispreț în batjocură. Am dorit să las măcar un comentariu, dar moderatorii nu au lăsat să treacă nici acel comentariu și atunci m-am văzut nevoit să-mi exprim dezacordul cu felul cum au fost prezentate lucrurile în reportajul realizat de ProTV prin intermediul acestui articol. Iată paragraful (care a fost denaturat de cineva de la ProTV) așa cum l-am citit în conferința de presă.

Noi, creștinii, ne rugăm pentru politicienii care sunt la guvernare să fie binecuvântați cu înțelepciune de la Dumnezeu ca să poată deosebi binele de rău și să oprească pe oamenii răi și vicleni care sub pretext de “lupta cu discriminarea” promovează legi  periculoase și care sunt folosite doar pentru hărțuirea cetățenilor și pentru anihilarea dreptului la libera exprimare. În acest sens facem referință la cazurile bloggerului Vitalie Marian și a televiziunii Privesc.eu.  Dumnezeu să-i ajute pe politicieni să vadă că “în locul rânduit pentru judecată domnește nelegiuirea, și că în locul rânduit pentru dreptate este răutate” (Eclesiastul 3:16) Stăm și ne gândim dacă nu cumva tocmai pentru a ne păzi de un rău mai mare, cum ar fi adoptarea legii anti-discrimnare după criteriul de “orientare sexuală” nu îngăduite Dumnezeu o înțelegere între politicieni care să ducă la alegerea președintelui țării? Să ne îndreptăm privirile spre Dumnezeu și nu spre întrarea în Uniunea Europeană cu prețul sacrificării valorilor divine veșnice după care ne conducem (sau cel puțin pretindem că ne conducem) ca și națiune.

Și încă ceva… Din motivul mesajului negativ predominant și a imaginilor indecente, cu mai mulți ani în urmă ne-am dezis împreună cu întreaga familie de la vizionarea canalului ProTV așteptând o schimbare spre bine. Azi am constatat că lucrurile au ajuns și mai rău de cât au fost. Doar în știrile de la rubrica ULTIMA ORĂ erau prezente patru … (nici nu știu cum să le numesc pentru că nu se încadrează nici la știri și nici la reportaje…) care erau cu conținut evident și intenționat sexual indecent.

În Sfânta Scriptură Dumnezeu ne învață să ne rugăm pentru cei ce ne batjocoresc și să-i binecuvântăm. De aceea, vreau să urmez învățătura sănătoasă a Mântuitorului și să închei acest mesaj cu o rugăciune pentru colaboratorii ProTV

Doamne Dumnezeule, îți mulțumesc pentru dragostea și mila pe care o ai față de noi toți și că în dragostea Ta, care se înnoiește în fiecare dimineață scoți soarele peste cei răi și peste cei buni și dai ploaie peste cei drepți și peste cei nedrepți. Te slăvim, Doamne, pentru că ești drept și că aperi dreptatea. De aceea, Te rog să cercetezi pe conducătorii și toți colaboratorii canalului de televiziune ProTV și luminează-i ca să înțeleagă dreptatea, să o trăiască și să o promoveze. Fă-i, Doamne, să înțeleagă cât de periculos este pentru om să ia în deșert Numele Tău și Cuvântul Tău și în mila Ta, călăuzește-i spre pocăință ca să fie mântuiți și să aibă parte de iertarea Ta și de darul vieții veșnice prin credință în Domnul Isus Hristos.  Slăvit să fie Numele Tău din veșnicii în veșnicii! Amin.